Idag var jag trött

Jag har haft medvind ett tag nu. Den enorma mentala och fysiska trötthet jag kände när jag bytte arbetsroll och samtidigt gick upp i tid har avtagit. Jag har haft mer energi på jobbet och få höra att det lyser om mig gjorde mig nästan så glad att jag ville gråta. Det var så längesen jag ens var i närheten av att ha sån energi och glädje på jobbet. Jag är på en bra plats just nu och 75% är för tillfället det som jag orkar, och sedan orkar leva efter jobbet

Träningen har också fungerat bra den senaste tiden. Trots pendling till och från jobbet vilket annars slukat mycket energi. Jag har känt mig stark och efter helgens race i Idre (återkommer till det i eget inlägg) ser jag framemot en bra sommar.

I dag var jag däremot trött. Den där tröttheten som inte går att vila bort och får hjärnan att kännas som sirap. Känslan av kort stubin och alla intryck blir stora. Ljuden jobbiga och kroppen samtidigt rastlös.

Jag vet numer vad jag behöver såna här dagar. Det är inte träning eller att köra på pannben på jobbet. Det är vila för huvudet och återhämtning som gäller. Så därför åkte jag hem en timme tidigare. Vilade utan att sova och ägnade sedan eftermiddagen åt att sticka.

Det är svårt med balansen mellan aktivitet och vila. Det är svårt att i bland acceptera att jag inte alls fungerar som förr och inte orkar lika mycket. Men enklare nu att förstå vad jag behöver göra och göra det. För stressiga dagar kommer komma, jag kommer slarva med pauser och jobba fokuserat. I många många år till. Ser jag bara till att ha medvind kommer jag att klara det fint.

Men det är inte enkelt att komma tillbaka efter en utmattning. Det är det svåraste jag har gjort.

7

One Comment

  1. Åh jag blir lite gråtfärdig så fint.
    Också jobbigt med dessa tyngre dagar.
    Nej ingen lätt resa. Men fint att se att det går med mer medvind nu.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: