Januari kom och gick med fin träning

Det är första februari. Stormen Ingun har lagt sig. Det har dundrat i väggar och tak. Vi bor vid sjön vilket gör att det ofta blåser här och när det blåser ordentligt så gör det verkligen det. Det har blåst ganska mycket under januari och vädret har varierat rejält. Det har varit väldigt kallt för att dagen efter töa. Det har snöat och regnat men snötäcket är fortfarande tjockt. Så har det inte varit varje januari senaste åren.

Januari är en fin månad tycker jag. Det är en riktig vintermånad och jag som gillar både kyla och snö njuter. Jag kan gärna ha januari ett par månader till. Tycker ofta att den går lite för fort och i år var inget undantag. Det kändes inte så längesedan jag och Hasse försökte hålla oss uppe vid tolvslaget på nyårsafton och misslyckades och jag var förväntansfull inför ett nytt år tills nu. När jag har gjort helg och tillbringat dagen i soft tempo och knappt stuckit näsan utanför dörren.

Jag har trötta ben efter gårdagens spontana intervallpass med Hasse. Vi tog våra fatbikes och körde oss trötta på vinterrundan. 3 långa stravasegment och 4 stycken 1-minutersintervaller fick bli januaris sista pass. Det var galet jobbigt för benen att förflytta en tung cykel så fort som möjligt på lite hala vinterstigar. Varför gör jag det här tänkte jag på första intervallen. Vid andra intervallen peppade jag mig själv att jag blir stark av att ta i och vid tredje intervallen ville jag helst bara cykla lugnt för resten av mitt liv. När de sista minuterna var gjorda klappade jag mig mentalt på axeln.

Januari har varit en bra träningsmånad för mig. Jag har haft ganska bra kontinuitet och känt att kroppen svarar bra. Detta trots att jag blev sjuk i mitten av månaden och haft några trötta dagar den senaste veckan. Kanske blev jag krasslig efter att ha ökat lite intensitet under julledigheten eller så hade jag bara otur med virus. Jag var lite extra noggrann och smög igång väldigt försiktigt.

Jag har inget vintermål längre eftersom Öppet spår inte blir av. Sommaren och eventuella endurotävlingar ligger långt fram i tiden så jag har ingen stress att komma i form. Jag vidare med någon form av grundträning och lägger in både styrketräning (Igen!) och zwiftrace. Jag passar på att åka skidor så mycket som jag kan. Januari har bjudit på fina skidpass och jag är säker på att februari bjuder på lika många till.

Innan jag vet ordet av är det mars så jag får se till att njuta av februari. En tid där dagarna blir ljusare och skidåkning och fatbikecyklingen brukar vara riktigt fin.

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: