Junis första dag bjuder på regn

Regnet smattrar mot plåttaket och jag sitter i vår fina 50-tals lampa sken i vardagsrummet och skriver. Jag lyssnar på Jocke Bergs nya skiva och inser hur mycket jag saknat hans röst och texter efter att Kent slutade. Ljudet av regnet är lite som att sova i tält när det regnar här hos oss sa Cissi igår. Hon har rätt i det och smattret ger mig en trygg känsla. Och en längtan efter tälttnätter.

Den första sommarmånaden bjuder på regn och jag tänker att det bara kan bli bättre. Juni är en ostadig månad som sällan är så varm och somrig förens någon gång under den senare halvan.

Men regniga dagar är sköna dagar. Jag ger mig själv extra återhämtning. Träningsdagarna har varit många, kroppen sliten och sömnen knackig igen. Jag tänkte på det när jag cyklade hem från jobbet i måndags, att benen behöver flera dagars vila för att bli starka igen. Överkroppen, höfterna och magen en paus från liftburen cykling och stökiga leder.

Återhämtning innebär också en hel del fika och fika är jag bra på. I går gjorde vi sommarens första rabarberpaj med rabarber från gården. Jag checkar av sånt jag längtat efter under alla år i lägenhet i stan. Att kunna gå ut och skära några stjälkar och baka en paj. I vardagsrumsfönstret står fyra stora chiliplantor som jag lyckats så och driva upp. De blommar och frukterna växer till sig. Jag som förr hade väldigt ljusgröna fingrar men som alltid velat kunna odla och pyssla med växter. Nu gör jag omvägar förbi växtbutikerna för att inte spontanköpa fler växter. Det räcker liksom nu intalar jag mig själv. Jag tror att växter gör oss gott, precis som naturen. Det har varit avkopplande för mig under det här senaste året. Jag läste faktiskt en kurs i trädgårdsrehabilitering när jag pluggade för hundra år sedan.

Nu svävade jag visst ut lite. För att knyta i hop det så är det en förväntansfull känsla jag välkomnar juni och sommaren 2022. Jag är pepp på att tävla senare i sommar, jag är lika pepp att upptäcka nya ställen att cykla på. Jag vill utforska och upptäcka både närområdet och Hälsingland som jag bara nosat lite på. Jag vill också fylla sommaren med små utflykter med kamera, vänner och kaffe i termos. Till de naturreservat jag har lagt som stjärnmärkta i Länsstyrelsen app i telefonen. Allra bäst kanske är att jag inte alls har planerat något för min sex veckor långa semester. Mer än ett SM då.

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: