Lagom är bäst

Som oftast har jag ruggigt mycket energi, kroppen går av sig själv. Återhämtar mig snabbt och känner att kroppen är stark. Tidigare hade jag många dö-i-soffan dagar när jag tränat på för hårt. Energin är så låg att det är jobbigt att ens existera. Nu är det långt mellan de gångerna vilket är bra. Jag har mer balans mellan träning, vila och mat. Det har inte varit lätt att lyssna på kroppen alla gånger, men det lönar sig i slutändan, tro mig! Framförallt att ändra tankar kring mat, det behövs sådant för att kunna bygga en stark kropp. Livet är för kort för att späka sig.

I dag kände jag att  dö-i-soffan var på gång. Även om denna vecka har innehållt två vilodagar har kroppen inte varit på topp. Gårdagens skidpass satte spår i kroppen, vaknade i morse med huvudvärk och bakiskänsla, en effekt av för lite vätska innan-före och efter träningen igår. Att försöka ge sig på trainerintervaller som jag planerat var inte att tänka på.

I stället valde jag att gå in på Fristilen och styrketräna. Håller fortfarande i den goda vanan även om det var en liten dipp i slutet av förra månaden. I dag ett svidande bålpass med boll och kettlebell och marklyft med fokus på teknik. Jag har fått backa på lyften pga av ryggen, men det är bara att bita i hop och börja om från början.

Efter en och en halv timme linkade jag hem och slängde i hop tredje lagade måltiden sedan Hasse åkte till Rättvik. I går blev det en påse godis tillsammans med en film, efter min middag så klart. Jag har svårt att motivera mig att laga mat när jag ensam, att sitta vid köksbordet känns så tomt.

Men det tar sig, jag har nog växt upp lite och lämnat filträsket bakom mig.  I dag blev väl inte söndagsmiddagen så flashig men väl så god och äta i soffan får jag fortfarande göra och godis är inget förbud.

Allt i lagom mängder är det bästa. Så det så!

0

2 Comments

  1. Du är då klok som en bok, tycker det låter som att det är ett bra framgångsrecept du har där. Man ska ta hand om sig och vara snäll mot kroppen, som att ge den vila och godis när den vill ha det 😉

  2. Jag tror att det nig är det, har dock tagit ett tag att nå dit.
    Visst är det så, kroppen är ju det bästa vi har! Den behöver lite godis i bland!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: