Livets viktiga saker, kaffe och långpromenad

Jag kommer alltid vara mamma och behövas som mamma oavsett hur gammal min dotter är. Det är en häftig resa jag gjort som förälder och relationen mamma-dotter har förändras i takt med att åren gått. En förändring som är spännande och samtidigt innebär nya utmaningar. För mig. Som när hon flyttade hemifrån och jag inte längre kunde träffa henne varje dag. Och jag fick landa i att ha ett vuxet barn och finnas till hands på ett helt annat sätt. Mamma på ett helt annat sätt och en övning i att inte vara så ängslig jämt. Hon kan köra bil och jag behöver inte vara orolig. Hon fixar att bo själv. Hon har ett eget liv och även om hon inte ringer varje dag betyder det inte att det har hänt något. Det tog lite tid att förstå det även om jag vet att 21-åringar inte har särskilt svårt att överleva på egen hand…

Jag är väldigt glad och tacksam att vi fortfarande har en sån fin och bra relation och att vi kan skratta så tårarna rinner och prata om livets viktiga saker.

En sån dag hade vi i går när vi pratade om livets viktiga saker. En ledig fredag där jag packade ned mackor, bullar och en stor termos kaffe. Cissi kom förbi och vi tog en långpromenad från mig upp i skogen via stigar till en bra fikaplats i den lite bleka novembersolen. Ett par timmar för att prata, skratta lite och bara vara ute. Få välbehövlig frisk luft och gå i skogen.

Sitta länge med kaffemugg och sedan gå hemåt när solen inte riktigt orkade värma. Det var välbehövliga timmar och en fin start på helgen och ett bra sätt att ta tillvara de allt kortare dagarna numer.

1

3 Comments

Leave a comment

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: