Nåt som verkligen är bra

Jodå, rubriken är en flirt med Lars Winnerbäcks senaste låtsläpp. En låt som snurrat på repeat i mina lurar och som verkligen är bra. Det finns ett litet djup i den – vikten att kunna ta tillvara på sådant som är bra för man vet inte något om framtiden ändå. Ta tillvara på de där små ögonblicken eller stunderna som gör att man mår bra och livet sjunger med.

Jag har känt att det blivit allt viktigare efter min utmattning att försöka vara här och nu mer. Inte flera steg före eller fastna i gamla saker som skapar grubbel om nätterna. Tränat på att koppla av och bort och ladda om. Det har gått sisådär och jag är inte ett typexempel på hur man ska göra. Jag pratat med en terapeut regelbundet och i vårvintras kom vi in på att försöka att verkligen känna in med sinnerna. Hur vinden känns mot kinden, hur det doftar, hur pulsen känns i kroppen när jag tar i eller hur den går ned jag slappnar av. Hur det låter om skidorna mot snön eller gräset mot skorna. Jag sa att det är just det där som jag känner och blir medveten om när jag känner att jag lever. När jag får den där nästan euforiska känslan av glädjen, som att springa på fjället, eller efter en dag på berget eller när jag känner att jag fångat en bra bild med kameran eller får sitta nere vid sjön och se hur vattnet rör sig. Flummigt, ja visst men för mig ett sätt att fokusera och inte springa i väg i tankarna.

Sådana här tillfällen är viktiga för min återhämtning och får bruset och surret i huvudet att stanna till efter stor belastning av sociala tillställningar eller när jag gjort lite för mycket en dag som tagit energi. Det är inte träning som behövs då. Det gör inte saken bättre även om den är lugn och fin.

Idag var ett sånt tillfälle. Jag ville bara ungås med Cissi lite. Vara utomhus och på en plats långt bort från ljud. Vi köpte varsin plocksallad, jag kokade kaffe och vi åkte ut till Andersön. Vi åt på stranden och det var alldeles tyst bortsett från några fåglars tjattrande en bit bort. Storsjön låg så där stilla som den sällan gör och Norderön och fjällen speglade sig i vattnet. Sådana gånger påminns jag om hur otroligt fint det är där jag bor.

Efter kaffe och kaka tog vi upp en gammal aktivitet som vi gjorde mycket när Cissi var liten och jag precis träffat Hasse. Vi geocachade. Ett roligt sätt att få upptäcka nya platser och få tänka lite kreativt och så smyga så ingen anar vad man gör. Med telefonen navigerade vi oss till fyra cacher på ön och en på vägen hem. En alldeles lagom aktivitet.


Men framförallt var det en stund med Cissi som verkligen var bra i dag. Lugn och skön och som gav energi. Precis vad jag behövde.

Vad verkligen bra för dig? Kommentera gärna!

9

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: