Oktober passerade med en del cykling, löpning och norrsken

Det känns lite som den där riktigt sprakande hösten gick mig förbi i år. Jag hade tänkt att vara i stugan under september men vi flyttade och kände att vi hellre behövde vara hemma och komma i ordning. Det blev ändå ett par fina höstdagar i stugan. Sedan kom oktober och med den regn och blåst. Även om det inte varit så känns det som oktober passerade i ett enda dåligt väder. Inga krispiga höstdagar med sol. Det är inte sant för det kom ett par frostnätter och solen har visat sig om jag tänker efter. Men inte så där som jag brukar uppleva att hösten är och gör att jag längtar så efter hösten.

Men jag brukar säga att alla väder och årstider har sin tjusning. Även en grå oktober. Så jag har varit ute, både cyklat, fotat och sprungit. Försökt få in en bra ta mig till jobbet-rutin men inte lyckats så bra med den biten- pendlingen. Letat fram varma vinterkläder som blviit för varma när oktober har bjudit på många plusgrader. Tjurat på och använt mössa eftersom det ändå är senhöst.

Jag har också druckit kaffe utomhus. Både till fjälls och i hemmaskogarna. Fikat utomhus som har följt oss länge nu. En vana som jag mår bra av. En liten stund ute någonstans där det är fint att dricka kaffe. I bland storslaget och i bland bara fint i det lilla. Som bredvid en cykelstig i spikbodarna.

Oktober har bjudit på riktigt fin och bra löpning. Jag har många kilometer på löpkontot nu och kilometer utan några besvär. Upptäckt fina rundor dit vi flyttat. Både cykelstigarna i Torvalla och grusvägarna nedanför järnvägen mot Brunflo. Oktober har varit en månad av lite annan cykling. Inte lika mycket på stig, inte så mycket på berget utan mer grusväg och så löpningen då. Jag önskar jag hade styrketränat lite också men det har inte blivit av.

En av de finare turerna när dimman låg tät och det lättare lite på höjd!

Vi hann även med en sista tur till Järvsö. Förra helgen var vi dit med ett par kompisar och fick en fin avslutningshelg. Jag hade inte min bästa helg i parken utan kände mig osäker och stel. Efter att åkt svarta leden Kristin ned en gång och sedan bromsat mig igenom resten ägnade jag söndagen och enduroleder. Det ska vara roligt sa jag till mig själv.

Oktober har också bjudit på säsongens första norrsken. Bildresultatet av den ena kvällen uppmärksammades av radion när min bild blev utsedd till veckans bild. Även Ekot fångade upp bilden. Det var fint att få åka ut i mörkret med kamera igen och fota. Mer om den kvällen kan du läsa här på fotosidan.
I går kväll sprakade det till igen när jag skulle gå och lägga mig. Jag provade en bild från sovrummet och medan kameran exponerade växte norrskenet i intensitet. Jag klädde på mig och gick ned mot sjön och fotade gården med norrskenet ovan taken.

P4 utsåg den här bilden till veckans bild!
Där till höger bor jag!

Nu är det november och jag hoppas att snön kommer och lägger sig. För jag längtar skidor och säsongsskifte. Och längtar att fota norrsken över vinterfjäll. Men innan dess kanske jag hinner en sista sväng till Brunflo Bike Park och Böle? Bara det slutar regnar…

1

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: