Påsk på hemmaplan

Vi har inte några påsktraditioner att tala om här hemma. Det är en långhelg för mig. En helg att vara ute på. När min dotter var liten innehöll även påsken äggletande, lite påskris och målade ägg. Men i takt med att hon blev större avtog det det där. Hon var ett varannanvecka-barn hos sina föräldrar och de påskar hon var hos sin pappa blev våra påskar tid för långa träningspass.

Några påskar har vi varit i stugan men sagt att den bästa tiden för att vara ute, få fin skidåkning och häng i solen är tiden före och efter påsk. Då är det inte alls så mycket folk där som det är på påsken. Det är primetime för de som vill uppleva vårvinterfjällen. Kaoset på parkeringen vid hotellet uppe på Storhogna är av episka mått varje år.

Trots detta har planen ändå varit att åka till till stugan i påsk. Vi har följt väderleksrapporten hela veckan för att se när vi kunde vara ute och grilla lite med min mamma hennes familj uppe på fjället. Vi hade spikat söndagen eftersom hennes bror skulle komma upp på påskdagen. Och spikat denna långfredag för frukost ute på Andersön med våra vänner Sandra och Robin.

När det skulle snöa sådan där tung och blöt snö hela dagen träffades vi i stället hemma hos oss för långfrukost. Med scones! Det blev ett par timmars surr och härligt häng med stora snöflingor vräkte ned utanför. Sandra och Robin berättade att de skulle passa på att få sol ute på Andersön i morgon. Grilla och vara ute, .

När vi sedan började fundera på när vi skulle åka till stugan och kollade väderappen en gång till blev vi lite uppgivna. Det skulle regna på söndag och vara mulet med risk för regn på måndag. I morgon är påskens enda dag med sol och fint väder. Vilket innebär att alla kommer nyttja den chansen att vara ute till fjälls i området.

Vädret hemma ska vara riktigt fint i morgon och dåligt väder hemma ger lite mer chanser att göra något inomhus än stugan på 40 kvadratmeter. Som att ta tag i såna där sysslor som lätt skjuts lite åt sidan. Som att ta tag i en garderob i kaos, sätta om blommor och vårda lite cykel inför sommaren. Vi har ju möjlighet att åka till stugan när vi vill och än är inte vårvintern slut. Och så lät ju Andersön lockande.

Så påsk på hemmaplan är inte fy skam. Jag har kört ett tuffare pass på Zwift och Garmin som påtalat länge att jag bör lägga lite hårdare pass kunde glatt meddela att det blev bra idag. Jag hade inte så pigga ben men desto mer pannben. Jag varvade ned länge och kände mig nöjd.

Nu sitter jag i matsalen med en bra spellista i bakgrunden och färdigställer ett par lovikkavantar till en liten tjej. Broderar och fäster trådar. Funderar lite på om jag ska staka lite i morgon innan vi åker ut med Sandra och Robin. Det hänger lite på om det spåras eller inte och om jag är sugen att staka i vad som med stor säkerhet kommer vara sugande spår. Vi får se. Zwift finns ju allitd.

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: