Skidor och cykel ger en bra helg!

Den här helgen lägger jag till minnesbanken som en riktigt bra helg med många timmar utomhus. Fredagens makalöst vackra skidtur på isen var svår att toppa men det var inte långt i från ändå. Jag har haft en tanke att skapa struktur i träningen för att kunna vara på topp till sommaren men det går inte så bra. Men det är aldrig försent att börja med något så jag får se denna vecka som en lugn mängdvecka. På tisdag är det Zwiftrace i form av poänglopp. Det vill säga spurter, fyra gånger upp för en tung backe och däremellan rull i klungan såvida jag inte tappat den. Ett väldigt jobbigt intervallpass. Petar jag in ett till hårdare pass i veckan har jag en bra start!


Men åter till helgen som bjudit på sol och många kallgrader. I går åkte jag och Hasse ett lugnt och fint distanspass i Spikbodarna. Det var premiär för mig där för den här vintern och jag har längtat efter Antikrundan och anslutningen ned mot Odensala. Det är slingor utan några rejäla klättringar utan skön åkning där kilometrarna lätt tickar i väg. I går det var riktigt fina spår och skejtbädd och nästan hela stan var på plats fö ratt åka. Det är en häftig grej med Östersund, att så många åker skidor. Från barn till de riktigt äldre. Det blir en härlig blandning människor i Spikbodarna, elitskidåkare, turåkare och alla däremellan. Vi var ute strax under två timmar innan vi huttrande satte oss i bilen och åkte hem via Edenbos för finfika till kaffet hemma.

I dag mötte vi upp Sandra och Robin i Torvalla industriområde där man lätt kan kliva på Vinterrundan för Fatbike. Vi hade med varma kläder och kaffetermos i ryggsäcken och fick nästan två timmars fin cykling. Lederna är i väldigt bra skick nu och träden nästan overkligt snöttyngda. Det lär vända om någon dag när det spås plusgrader. Det är snabba kast, från 15 minus till 4 plus på ett par dagar.

Vi höll oss på vinterrundans södra del, den närmast mig i Torvalla. Den som jag också tycker är allra finast. Fikat intogs på hygget dit solen når den här tiden på året. Jag tänkte när vi lugnt tog oss fram på de slingrande stigarna mot Gräfsåsen att det är många mil vi har av stigcykling på vintern utan att behöva köra en varvbana. Men stigarna skulle inte finnas utan de eldsjälar som plattar till, trycker i hop och cyklar upp stigarna så fort det snöar. Det skulle inte heller finnas om det inte var så många fatbikecyklister i stan som sedan underhåller lederna. Det är häftigt och ger unik vintercykling!

Nu väntar en vecka som kommer att gå undan. Jag har mycket att göra på jobbet och på fredag väntar en arbetsintervju. Spännande och upplyftande.

6

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: