Skidpendeln hem

Sedan jobbet flyttade upp till området vid skidstadion och jag flyttade till Torvalla by har jag velat pendla hem. På skidor. 300 meter från min arbetsplats kan man kliva på ÖSK:s konstsnöspår. Det har möjliggjort många lunchturer under hela vintern. Att ta sig upp till Spikbodarna och vända tillbaka på en lunchrast är möjligt om man har lite fart under skidorna.

Där jag bor är det ungefär 400 meter upp till anslutningsspåret till Odensala. Från Odensala tar man sig till Spikbodarna och vidare skidstadion och kan ansluta till ÖSK:s alla spår. Otroligt lyxiga förhållanden och vi har natursnö länge. Lägg till Storsjöspåret som går på sjön mellan Brunflo och Badhusparken i centrala Östersund.

Jag har tänkt på den där pendlingen länge och kikat hur spåren till Odensala sett ut. Det är stakning som gäller om man inte kör med fäste eller skejtar väldigt smalt. Stavfästet var mjukt i början av vintern och sen kom alla stormar och en trötthet som gjort att jag tagit bilen till jobbet.

I går kväll såg jag att anslutningen till Odensala spårats och jag var inte sugen att ta fatbiken. I stället bestämde jag mig för att ta skidorna. När jag packat ned mitt hemmakontor och ombyteskläder i ryggsäcken insåg jag att det skulle bli för tungt för ryggen att staka. Dessutom ska jag styrketräna i kväll.

I stället åkte jag med Hasse in på jobbet och tog skidorna hem.

I kallgrader, vindstilla och soligt väder stakade jag hem. Lugnt och med fokus på tekniken i varje stavtag. Solen värmde mot ansiktet och jag var nöjd att jag kommit i håg att ta med skidglasögon med mörk lins.

Till Odensala var det fina förhållanden och inte så mycket skräp i spåren. Från Odensala och hem fick jag sicksacka mellan grenar, kvistar och kottar. Jag var glad att jag hade mina gamla skejtskidor.

Fyrtio minuter senare var jag hemma. Ett bra sätt att få lite gratisträning på köpet om ni fattar.

Det här kommer jag göra om. Men först får det komma lite snö så att skräpet kan vändas bort av pistmaskin och skoter.

4

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: