Ingen mening att lägga sig platt

I fredags var jag nöjd. Jag hade fått grönt ljus av sjukgymnasten att köra marklyft. Jag fick till ett bra styrkepass. Kände mig stark och framförallt stabil i knät. Det var lite som att det hade vänt, att jag var på väg upp igen. Jag kunde till och med cykla lite fatbike utan att få allt för mycket känningar i knät. Men ibland går inte all så som man har tänkt.

I lördags halkade jag på stugbron. Fick ont i högerhanden och tänkte att det säkert går över. Vi åkte upp på Katrinatoppen för att gå med snöskor och jag bar på kameran. Inte helt utan smärta men jag tänkte att det inte var något att hänga upp mig på Men när handen fortfarande var svullen och öm på söndagen åkte jag till akuten. Det visade sig vara en fraktur och nu har jag en gipsskena. Jag är högerhänt dessutom.

Men det är ingen mening att lägga sig ned och ge upp. Jag har inte tid för det nu. För jag har planer, tagit tag i saker och tänker satsa lite mer på mig själv. Jag påbörjade ett inlägg om det i veckan som gick. Det kommer, det tar bara tid att skriva med vänster hand och lång tid att diktera inlägg via telefonens bloggapp.

Jag är sjukskriven igen, oklart hur länge. Vet inte hur många veckor jag ska ha gipskenan. Jag fokuserar på det jag kan nu. Som att sköta min knärehab minituöst och cykla runt en timme eller två på trainern. Struntar i att intervallpassen inte går att genomföra. Jag kan klippa podd och rensa laptopen på onödiga filer.

Har jag tur så kanske jag kan återgå till jobbet innan jul, cykla lite utomhus under min ledighet efter jul. Framförallt så kommer jag kunna cykla helgen när jag fyller år. För jag har gett mig själv den bästa presenten på länge!

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: