• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Jag behöver elda lite i helgen och gå med snöskor

Jag behöver elda lite i helgen och gå med snöskor

Jag åker till stugan i helgen. Har inte varit där sedan vi tog tillvara på det sista av vackerhösten och fotade solnedgång på Storhogna. Då linkade jag omkring med kryckorna. Sedan har helgerna passerat i hög fart. Eftersom jag inte varit så mobil har det varit lättare att stanna hemma i stan. Hasse däremot har varit ned någon gång och tittat till stugan.

Där är det vinter nu. Så pass mycket snö att skidspåren är dragna och det med all säkerhet går att gå på turskidor på fjället. Och med all säkerhet svårt att ta en vanlig promenad. Jag kan inte åka skidor men jag kanske kan gå med snöskor.

Det var längesedan vi gick med snöskor. Omslagsbilden är från den första turen vi gjorde i januari 2017 till Björnrikestugan. Jag hade nyss kommit hem från en winter workation i Åre och missat snöskovandringen då. Lite längre fram på vårvintern tog vi med Cecilia och vandrade till Stockåflåstugan. Drack kaffe mot en solvarm stugvägg den gången. Vi sa att vi skulle göra om det flera gånger. Men som det i bland blir med saker man säger att man ska göra blir det inte av. Tyvärr.

Men i helgen ska jag pulsa i snö och fota vinter. Jag behöver få elda lite. Steka kolbulle över öppen eld och koka kaffe. Eller i alla fall laga mat utomhus. Jag behöver framförallt komma upp på fjället en dag. Nu återstår bara att klura ut var vi ska gå och hur långt jag orkar gå. Men det fina med Storhogna är att det går komma upp på fjället och elda nästan in på stugknuten!

På tur till Stockåflåstugan i februari 2017.
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: