Varma junikvällar

Vi har haft ovanligt varmt under midsommarhelgen. Det har närmat sig 30 graders-strecket och det känns när man inte är van. Jag tackade högre makter för vinden vi fick på fjället på midsommarafton. Utan den hade det var olidligt varmt och myggigt. Bara för någon veckan sedan nådde inte tempen upp till tvåsiffrigt. Juni brukar vara en lynnig månad på det sättet. Lite som aprilväder utan kylan som jag och grannarna konstaterade häromveckan när regnade ena stunden och solen sken den andra och hade gjort det ett par dagar.

Även om jag inte alls gillar det är så här varmt som det är nu så är ändå ljuvligt på sitt sätt, så länge jag hittar lite svalka, klarar att sova och får till lite träning. Sommaren är ändå så kort här och de riktigt heta dagarna lätträknade. Som tur är.

I går kväll var det lika varmt inne i lägenheten som utomhus på balkongen. Det enda som skulle ge lite svalka var att gå ned till sjön. Den lilla vinden som var skulle kännas mer därnere. Vi tog med oss grillen ned och potatissallad vi gjort innan och satt där i flera timmar. Jag fotade annat än fåglar som mitt fotokonto mest består av numer. Lekte med ljus och färger.

Vid halv-nio-tiden kom Cissi förbi och gick rakt ut i Storsjön. Hon försäkrade mig om att det inte alls var kallt. Jag var inte helt övertygad. För en badkruka är Storsjön sällan badvänlig förens långt in i augusti och inte vid midsommar. Men efter en stunds tvekan och försiktigt doppande av varje kroppsdel kunde jag hålla med henne. Det var underbart för en överhettad kropp och att få simma mot solen var fint. Så där att det värmde i bröstet av lycka att få bo där vi gör nu. Med möjlighet till kvällsbad utan att behöva gå långt eller ta bilen. Få gå den korta biten upp till gården med blöta kläder.

Foto: Hasse Gustafsson
Foto: Hasse Gustafsson

I kväll blir det middag och bad nere vid sjön igen. Efter en dag på kontoret med dålig ventilation kommer det kännas som en befrielse!

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: