Vinterlängtet

Jag vaknade till frost i dag. Minus 0 grader stod termometern på. Ett minus framför nollan är ju minus så att säga. Solen skiner för första gången på länge och jag väntar på min dotter. Vi ska en ta en promenad i skogen med fika i ryggsäcken. Krispigt för en gång skull i en höst som mest varit som en blöt filt.

Nu när oktober passerat är vinterlängtet stort. Nu får det komma snö. Jag vill sätta punkt för en vår, sommar och höst som inte blev som jag ville och vända blad. Göra vintern som kommer bra och fin.

Jag vill vara mer i stugan. Den som stått lite åt sidan under senare tid när suget att vara där inte infunnit sig riktigt. Vill skejta i nydragen skejtbädd medan solen går upp en tidig januarimorgon. När färgerna är dova, färggranna och vackra. Känna hur det biter i kinderna av kylan och hur det knarrar i varje stavisättning. Känna hur kroppen jobbar. Lägga kilometer efter kilometer bakom mig medan tankarna får plats.

Jag vill ut i skogen längs skoterleder och fota snöulliga granar. Dricka kaffe med tjocka handskar för att inte frysa. Få det där dagsljuset som är så värdefullt. Jag vill åka ut sent på helgkvällarna för att fota norrsken och natthimlar. Stampa lite i snön för att hålla värmen i tårna. Komma hem med en pirrande känsla i magen över bilderna på minneskortet.

Jag vill fika på Emma-Brittas. Sitta länge och ta påtår medan undrestället torkar upp efter skidpasset. Titta och lyssna på folk.

Jag längtar också lite grann efter att ta ut fatbiken här i stan. Se om jag får tillbaka glädjen att cykla på den igen. Pendla med den till jobbet och ta vinterrundan hem. Låta den följa med till stugan när skoterlederna börjar bli cykelbara.

Jag behöver lite vinter nu. Behöver lite nystart och ny energi. Och snöulliga träd!

Längtar du vinter?

0

One Comment

Leave a comment

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: