• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det är faktiskt lite knäppt – happymorningride #120

Det är faktiskt lite knäppt – happymorningride #120

Jag ska faktiskt erkänna att det kändes lite knäppt att ge sig ut och cykla idag. Att det kanske går lite utanför vad som är behagligt och normalt. Vintercykling är trevligt. Oavsett vad tempen säger tänker jag. Andra kanske inte skulle hålla med mig fullt ut.

Det var inte på något sätt köldrekord på vår happymorningride i dag. För två år sedan körde vi när det var 26 minus. I dag stod tempen på 20 minus. Jag hade klätt mig med riktigt varma och vindtäta underställsbyxor, varma långa cykelbyxor och tre lager på överkroppen. Ändå frös jag något oerhört i dag. Kanske för att sömnen blev för dålig efter att ha varit allt för uppvarvad efter ett Zwiftrace. Kanske för att jag var energilåg?

Oavsett så blev det en trevlig runda. Anders Hedlund bestämde att vi skulle korta av tiden ute i kylan till förmån för en längre frukost. Ett mycket bra initiativ. Det blev runt 40 minuters cykling med stopp. På fint plogade vägar och sedan en lång hotellfrukost. Alldeles perfekt en dag som denna.

Så visst är jag lite knäpp som gör det här frivilligt. Som kliver upp strax efter fem och ger mig ut i 20 minusgrader. Men samtidigt ångrar jag aldrig en morgonrunda även om jag i stunden i morse frågade mig själv vad jag gjorde ute när låren var kalla som is.

Vintercykling är fint på sitt egna sätt! 

(Zwiftracet då? Det kommer ett eget inlägg om det. Portionerar ut tv-spelscykling i lagom doser)

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: