• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det spritter i benen – det är VÅR!

Det spritter i benen – det är VÅR!

Redan i lördags slängde jag ut frågan i vår Happygrupp om det var någon som ville följa med mig och rulla Frösöstigar på måndagseftermiddagen. Dricka kaffe efter halva rundan. Jag hade längtat så mycket efter att få göra just det. Kaffecykla på riktigt. Om ingen hade tid skulle jag rulla själv och bara flina av glädje att få vara ute.

Jag blev inte ensam. Vi var runt 10 stycken som samlades och plockades upp efter vägen. Vi rullade ut mot Sommarhagen. Jag och Sara pratade backar och hur vi ska ta oss an dem till sommaren. Hon kunde skriva under på det jag skrev i inlägget om hur ska man lära sig dem. Det är roligt, det är jättekul att cykla uppför blev mantrat i går. Och visst är det roligt när det går uppför, om det är på stig!

Vi åkte Pärleporten, en rolig utförsstig som i första delen var helt snöfri och avslutades med sockrig slush. Den stigen som jag tvekat så inför efter en krasch i somras. Vi tog PB-flowstigen som jag alltid får pirr i magen av. Den som jag filmade förra våren och som du kan se här. Några hoppade av efter en timme medan vi andra drack kaffe vid Frösövallen i solnedgången.

Tog omvägen över delar av Älgstigen. En av mina favoriter som tyvärr ser ut att försvinna på grund av nya tomter. Vi pratade om hur mycket hundbajs som vi lyckats undvika och hur mycket som vi egentligen körde över. Jag frös lite om tårna i mina sommarcykelskor men intalade mig att det är vår och då är det sommarskocykling.

Jag var alldeles pirrig i kroppen när jag kom hem vid halv nio. Så där att det var svårt att varva ned. Endorfinhög och trött på samma gång. Bar ut en rätt illaluktande och smutsig cykel på balkongen och tänkte att jag får tvätta den sedan. Fikade och försökte komma ned i varv och längtade redan ut på Frösön igen.

Tunna sommarshorts, sommarcykelskor och vindjacka. Det är VÅR

Nu är det faktiskt cykelsäsong på riktigt. Jag har cyklat mig igenom ännu en vinter och den här formen av säsongsskifte är underbar. När man går från mycket kläder till att kunna köra i tunn vindjacka. Slippa tunga och omtympliga vinterskor och snart får ta av dubben. Visst kommer det att komma ett bakslag med snö. Det är trots allt april. Men gårdagens kafferunda kändes ändå som en vårkickoff och det spritter i benen. Av upptäckarlust och längtan efter att få trycka på ordentligt på stig.

Men jag får hejda mig lite. I allafall den här veckan och nästa. Får ta fram pannbenet och köra stakmaskin på gymmet. Njuta av att det snart väntar nummelappsväst och 22 mil av skidor!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: