Det vänder- en bra träningsvecka

I helgen som gick kändes det som om det har släppt lite i träningen. Jag kände mig stark och lite mer rapp i benen och framförallt har huvudet varit med. Jag har känt mig motiverad och sett framemot cykelpassen på ett annat sätt sedan nyåret.

I måndags stod vila på schemat och tisdagens cykelpass hoppade jag över när kroppen kändes hängig och dottern var sjuk. Jag ville inte riskera att bli sjuk. Det var ett bra drag för kroppen blev ännu piggare av lite extra vila. I går körde jag ett styrkeintervallpass på trainern hemma i vardagsrummet. Och för första gången på många veckor tog jag mig igenom passet utan att klappa igenom mentalt och med riktigt starka ben. Det surrade lite i dem och jag fick ett fint flow. Så pass att jag varvade ned lite extra genom att ta mig hela vägen upp för Zwifts brantaste backe. Den som jag kämpade mig upp för i fjol och skrev om. Klev av trainern utan att vara helt slut vilket var planen.

Det gav en självförtroendeboost som jag tog med mig idag när tisdagens pass skulle avverkas. Det som jag sköt på för att vila lite extra. Ett lättare intervallpass med ett bålpass efteråt. Jag gick över på gamla Fristilen för att köra på spinningcykeln. Satt nästan ensam i gymmets lokaler och njöt av att få trampa. Njöt av att äntligen se ljuset av en riktig jobbig träningsperiod när inget fungerat. Kände lite hopp inför kommande veckor och att jag faktiskt inte har blivit sämre som jag trott. Bara lite vinterseg. Jag funderade lite på vilka tävlingar jag ska köra i sommar och kom inte så mycket längre än vad jag tänkt innan. Började längta nummerlapp igen.

Nu ska jag hålla hårt i den här känslan. Vårda den och ta med mig att jag tagit mig igenom en svacka och kommit ur den. För svackor kommer och går. Det vet jag ju av erfarenhet men det är inte alltid så lätt att tänka så när man är mitt i dem. Och så är det fredag. I natt kommer Hasse hem och gör en snabbvisit i stan. Jag har snabbdistans på schemat i morgon och långdistans på söndag och har cykelsällskap av Sara Rönnberg om allt klaffar. Det ser jag framemot mot.

Det blir en fin helg!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: