• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • En välbehövlig kväll i min ensamhet

En välbehövlig kväll i min ensamhet

Jag brukar vara ganska stresstålig på jobbet. Det ska mycket till innan jag har nerverna utanpå. Men kombinationen med julen som närmar sig och ganska mycket att göra blev för mycket i dag. Jag var helt slut när jag kom hem. La mig i sängen med en kudde över huvudet och somnade direkt.

Jag hade tänkt att köra ett gruppass i Zwift. En workout där jag skulle få öva att köra med lite högre kadens. Jag såg framemot det nu när crit-serien har juluppehåll.  När jag vaknade till liv till middagen var klockan för mycket. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle köra ett lättare pass på trainern eller ta fatbiken till Lillsjön. Hörlurar med musik inomhus eller bara ljudet av däcken mot snön. Det blev det sistnämnda till slut efter att Hasse sagt att man faktiskt aldrig ångrar ett utepass när man kommer hem. Dessutom behövde jag åka på affären för att köpa ett pris som ska delas ut i morgon på tomtemorgoncyklingen jag håller i.

Jag rullade till Lillsjön. Åkte några av mina favoritstigar.  I min ensamhet och i tystnaden. Allt eftersom släppte huvudvärken och hjärtat som pickat på så hårt under dagen lugnade sig lite. Jag hade inte bråttom. Inte alls. Rullade sedan till affären, köpte det skulle jag skulle rullade hem. En timme bara för mig själv. Precis vad jag behövde i dag. Ett av de mest välbehövliga cykelturerna på mycket länge. Tänk vad lite som kan göra så mycket. Och visst hade Hasse rätt. Jag ångrade mig inte alls att jag valde att cykla utomhus även om det tar lite längre tid att komma i väg.

Nu ska jag plocka fram lite kläder inför i morgonbitti. Slå in prispaketet och sova. Sedan starta fredagen på det bästa sättet och cykla in julen tillsammans med happygänget. 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

 • Sara Borg

  december 22, 2017 at 07:58

  Jag har ett jobb med mycket stress och press. Mitt bästa recept för att växla från work-mode till fritid är att motionera utomhus, lugnt, direkt efter jobbet (ensam). För mig funkar det som en on-off-knapp och en halvtimme räcker. Då hinner huvudet tömmas och kroppen kommer i fas, sedan är jag som en annan människa – pigg, glad, avslappnad och redo att umgås med andra igen 🙂
  Sara Borg recently posted…Fint i spåret trots töväderMy Profile

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: