Happymorningride – juledition

Förra året startade vi nog en tradition som kommer att leva kvar så länge som vi cyklar tillsammans. Då körde vi en happy christmas ride. Med utklädnad, pris och god frukost på Scandic. Det blev en jättetrevlig morgon bortsett från att snön hade töat bort och vägarna var isiga.

Vi gjorde om det i morse. Två dagar före julafton. Klockan 6 rullade vi i väg från Scandic, ett koppel av jultomtar, lucior, julgranar och annat oknytt. Ackompanjerat av Jockes lilla högtalare med julmusik. Den här gången i fin snöig inramning. Vi hade tur för det töade mycket i mitten av veckan. Men det lilla snöfall som kom i går hade pudrat Östersund i et tunt lager snö.

Jag hade bestämt runda. Till största del den runda vi åkte förra året med en avstickare till Lillsjön och en av de finaste stigarna där. Vi var runt 20 stycken plus ett gäng som sprang in morgonen. Inte med oss dock. Vi hade bestämt att köra lugnt för att alla skulle hänga med. Och lika för mycket för att inte trassla in pynt och tomtedräkter i träden. Det blev riktigt bra och en lugn skön start på fredagen.

Lite häftigt var det att åka i ett långt tåg genom en stad som precis vaknade upp. Någon bil tutade lite extra, förhoppningsvis för att heja för tomtar vill man väl inte köra över?

Tyvärr fångade jag inte dagens pristagare Sara på bild,hon hade klätt ut sig till Karl- Bertil i Karl-Bertils julafton. Däremot fick hennes paket på bild.

Jimmy tog med ett eget idolkort på sig själv.

Vi avrundade med frukost som vi brukar på fredagarna. Jag delade ut julklappen som gick till Sara Rönnbergs och hennes tolkning av Karl-Bertils julafton. Vi önskade varandra god jul och jag spurtade till jobbet i min tomtedräkt i flecee.

Hanna som riktigt tjusig gran. Glasögonen obetalt bra!

Olle som ren.

Efteråt fick jag en varm känsla i kroppen när jag tänkte på vilka fina människor som finns i Happygruppen. Som hänger på diverse upptåg som ordnas och som i dag lägger energi och tid på att klä ut sig och pynta sina cyklar. För att cykla i en timme en tidig fredagsmorgon.

Det är fint. Så är det bara!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: