• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Kroppen den kämpar men får bara skäll- nytt poddavsnitt!

Kroppen den kämpar men får bara skäll- nytt poddavsnitt!

Den sista februari spelade jag och Elna in det tjugonde avsnittet av cykelpodden. I dag släppte vi det avsnittet. Ett avsnitt där vi pratar lite kring och om podden och om att vinterträningen som inte har gått så bra på slutet. Om hur svårt det kan vara att vara snäll mot sig själv när det går som allra sämst. Kanske det allra svåraste i stunden i bland.

När jag lyssnade igenom avsnittet efter att ha känt mig klart med klippningen hörde jag mina egna ord om hur dumt det är att skälla på sig själv. När ens kropp gör allt för att ta sig igenom passet och det inte räcker. Som Elna säger, man skäller ju inte på sin kompis på det sättet. Kanske en naiv tanke men ändå en bra metafor. För den egna prestationsångesten kan vara ens värsta fiende i bland och det är inte bara på tävling utan för min del lika mycket hemma i mitt vardagsrum. När jag inte är nöjd med det jag försöker ta mig igenom. När watten inte är så höga som jag skulle vilja och benen inte orkar leverera så som min hjärna tycker att de ska.

Jag drog en parallell till mitt första Nordenskiöldslopp. När jag åkte förbi skidspåren i stugan i bil och tänkte att alla timmar jag lagt ned där skulle ta mig i mål. Alla timmar i snöstorm, i kärva spår och motgångar som medgångar. Det behövde jag påminna mig själv om. Påminna mig nu när det varit tungt i cykelträningen.

Precis som i livet och i träningen blandas allvar med humor. Som när Elna kommer på en lysande ide för att ta sig igenom jobbiga trainerpass. Det som omslagsbilden hintar lite om. Nyfiken? Lyssna så får du veta.

Vi har inte bara pratat vinterträning utan podden har nämligen firat ett år. Det har gått otroligt fort och att vi skulle publicera 20 avsnitt och hålla i ett helt år trodde jag inte riktigt den där första gången vi kopplade upp oss mot Skype. Vi har lärt oss mycket under resans gång. Om hur man klipper podden, om mickar och poddhotell och lärt oss av våra misstag. För sådana har vi gjort. Många gånger. Vi har spelat in med hörlurar i stället för våra dyra fina mickar. Datorer har kraschat, jag har dubbat mig själv och lika många gånger har podden gått på ett kick att klippa när ljudet var perfekt. Men vi har fått till och bara en enda gång fått avbryta poddandet och ta upp det en vecka senare. Den gången blev Elnas dotter för ledsen och vi fick spela in avsnittet om träning och barn i två omgångar.

Allra roligast har avsnitten med frågor varit att spela in. När vi haft interaktion mer er lyssnare. Lika roligt var det att landa poddens första samarbete i höstas. Få testa vinterkläder via webbutiken Good Legs och ge något tillbaka till er.

Så varsågod, avsnitt 20, en titt in bakom poddkulisserna, bland medaljer och vintergråt på trainer. Gillar du podden så får du gärna dela din vidare. Det skulle göra oss glada. Betygsätt på Itunes, kom med feedback och framförallt – kom gärna med frågor eller ämnen som du vill att vi ska prata om. För vi gillar det, kontakten med just dig!

Podden hittar du på http://www.cykelpodd.se .  Och där poddar finns som det heter, som Itunes, i din mobil eller via Spotify.

Förresten, på omslagsbilden syns den allra första medaljen från Cykelvasan! Elna körde nämligen den första upplagan av loppet.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: