• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Välkommen juni och några cykliga saker jag ser lite extra framemot

Välkommen juni och några cykliga saker jag ser lite extra framemot

Välkommen JUNI!

Första riktiga sommarmånaden är här. Vi är tre dagar in i juni och det jämtländska vädret har spelat oss ett litet spratt. I går var det 2 plusgrader när vi rullade i väg från Scandic vid sex. Det har blåst kalla vindar och det har rapporterats snöfall i fjällen. Jag såg ett klipp från Vemdalsskalet som gav en känsla av oktober. Lätt puder på marken så som det ser ut när den första snön faller. Men jag är van. Det är lite kärvt här varje år och man glömmer så lätt . Sommaren behöver få kämpa lite för att komma i gång och när den väl gör det blir det så otroligt fint det bara kan bli! Träden bryr sig inte om att värmen inte följer kalendern utan slår envist ut. Tala om livskraft!

Förra året vid den här tiden sprang vi vår första tur på fjället vid stugan. I shorts och linne. Året dessförinnan var det ”misärväder” om jag får tro det blogginlägget när jag gjorde tempopremiär i hårda vindar. I benvärmare och armvärmare och jag minns att jag frös rejält. I dag är det ganska okej. Vi har balkongdörren öppen i alla fall för att få in lite frisk luft utan att behöva frysa. Men jag ska inte klaga. Det är bara början av en lång och förhoppningsvis fin cykelsommar.

Jag har inte gjort någon plan över sommarens cykling. Jag har tävlingslicens men egentligen inte bestämt mig för vilka tävlingar jag tänkte köra. Det har sin tjusning och gör jag spontana starter brukar det bli som allra bäst.

Däremot finns det några cykliga saker jag ser lite extra framemot de kommande veckorna nämligen; 

 • Ett litet småspontant cykeläventyr redan i morgon. Jag återkommer till det!
 • På måndag är det dags för midnattscykling igen. Jag har skapat ett event i Happygruppen som för tillfället 17 stycken har klickat i att de ska komma på! Förra året blev det en av sommarens höjdpunkter. På måndag startar vi 22.30 från Badhusparken och cyklar mot Brunlo för att fika vid Mariebystugan. Cyklar hem längs med Storsjön när natten på ett par minuter övergår till morgon. För just nu är det nästan ljust dygnet runt!  I år slipper jag jobba med grusiga ögon för det väntar en ledig dag på tisdag.
 • På torsdag tänkte jag samla de tjejer i stan som är sugna på att rulla fin stig i Torvalla. Vi tar en runda med fokus på att ha roligt på stig i stället för att köra oss svettiga. För några år sedan höll jag i regelbundna tjejträningar och jag har saknat det. Blir intresset stort kanske jag tar upp det igen!
 • Att åka ned till stugan och reka inför vårt fjällcyklingsevent den 1 juli. även det likt midnattscyklingen blev uppskattat och vi gör om det. Vi har en runda klart med mer fjällstig än förra året och jag hoppas att många har möjlighet att komma.
 • Snart är det midsommar. Det innebär en helg i Dalarna och är jag sugen på att köra tävling kanske det blir Orsabajken i år. Det var några år sedan jag stod på start. Sedan är jag sugen på tallmocykling. Det finns det ju många möjligheter till!
 • Kanske det bästa av allt. Om två veckor går jag på semester! 9 arbetsdagar kvar och sedan oändligt mycket tid för att vara ute, cykla och bara ta tillvara på tiden.
3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

7 Comments

 • Ida

  juni 3, 2017 at 13:33

  Hej Helena! Jag brukar besöka din sida emellanåt, tycker du inspirerar till ett liv i rörelse! Men med tanke på rådande debatt om cyklisternas framfart reagerar jag på din sista bild i dagens inlägg, där du cyklar rakt över växande grödor, där det mig veterligen inte ens går någon stig. För bonden borde det vara lika kul som om någon cyklade i dina/mina rabatter/trädgårdsland….

  Svara
  • Helena

   juni 3, 2017 at 13:40

   Hej! Absolut ser det konstigt ut. Men den biten är inte sådd, inte mig veterligen och det växer enbart maskrosor där nu. Men jag förstår vad du menar och att det är olämpligt att inte ta stigen. Jag plockar bilden helt enkelt.

   Svara
  • Helena

   juni 5, 2017 at 20:43

   Det kommer det att bli! I går en fin tävling, snart cykling till gryningen och regnet som öste ned i dag avtog och då blir det så härligt efterregnlukt och fin kväll/natt! 20 stycken har anmält intresse. Bara det liksom!

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: