Veckans tema är mellanmål bloggnätverket Svenska hälso- och träningsbloggar. Camilla har delat med sig av bananpannkakemuffins. Samma sak som de där bananpannkakorna jag gjort under sommaren men i bra format att ta med sig på jobbet. Ida delar med sig av många bra mellanmålstips, bland annat granola! Malin skriver lite om vikten att äta mellanmål nu när hon är gravid. Hon ger också bra tips på mellanmål i sitt inlägg.

Jättespännande tema tycker jag och ser framemot att få ännu fler bra mellanmålstips under veckan som kommer. För handen på hjärtat är jag urusel på mellanmål, framförallt på jobbet. Både att komma på vad jag ska äta, komma i håg att ta med och framförallt att äta det är ett projekt som sällan blir så bra. Jag skulle vilja vara en av alla som slänger fram sina fina och goda mellanmål på jobbet. I stället blir det som oftast en kopp kaffe på förmiddagen och kanske en frukt på eftermiddagen. I bland lyckas jag ta med en smörgås eller har en nödbar av något slag i väskan.

Eftersom jag tränar mycket och många gånger direkt efter jobbet behöver jag något mer energirikt än svart kaffe. Vissa dagar har jag dåligt aptit och äter både lite till frukost och lunch och blir hungrig på kvällen i stället. De dagar jag inte slarvar med mellanmålen orkar jag mer, äter mig inte ur huset efter ett träningspass och rensar inte tallrikarnavid middagen. Jag blir lätt på dåligt humör om jag inte äter ordentligt och regelbundet. Det blir balans om det fungerar.

Det fina i kråksången är mellanmålen blir av på helger. Mycket för att jag slipper komma i håg att ta med mig allt som ska ätas till jobbet.

I december i fjol efterlyste jag mellanmålstips från er dom följer bloggen på Facebook. Jag fick massor av bra tips som jag samlade i ett inlägg. Jag provade dem och gjorde ett tappert försök att styra upp mina mellanmål på jobbet men det höll inte så länge.

Något som fungerade lite bättre var mina egna mellambålsbars i Raw-stil som jag experimenterade fram i våras. Recept på dem finns här. De fungerade lika bra att ha med i cykeljackan.

Ett annat mellanmål som jag gärna  äter efter träning (på helger då) är en enkel smoothie av det som finns i frysen. Som den nedan på bilden. Ekologisk fullfet youhurt, en näve blåbär från markerna runt stugan, en näve hallon och en halv banan från matbutiken som mixas med lite kokosolja. Toppas med stora kokosflingor. Vår tonårings favorit som hon gärna gör själv. Enkelt och gott!

Enkelt och gott. Tonåringens favorit.

Nu passar jag över bollen till dig. Vilket är ditt bästa mellanmålstips och hur gör du för att enkelt få med dig mellanmålen till jobbet?

 

0

21 Comments

 1. Hasse oktober 27, 2015 at 10:24

  Har man tillgång till kyl på jobbet så är kvarg, frukt- och nötblandning och linfrön en favorit. Komplettera med riskakor eller nåt gott knäcke kanske. Gott mättande och av nån anledning så har jag betydligt mindre sötsug än vanligt. Förmodligen för att jag inte hinner bli hungrig mellan de större målen mat.
  Hasse recently posted…Veckan som kommerMy Profile

  Reply
  1. Helena oktober 27, 2015 at 11:34

   Det där mellanmålstipset ska jag verkligen ta till mig!

   Reply
 2. Helena oktober 27, 2015 at 11:56

  Jag minns ditt inlägg om mellanmål och letade upp det för några veckor sedan då jag behövde inspiration till mellanmål 🙂
  Tycker precis som du, att mellanmål på jobbet/vardagar kan kännas som ett riktigt moment. Inte bara en grej som är lätt att ta med sig liksom, och allt måste planeras, hela tiden om en ska lyckas.
  Men jag brukar emellanåt baka dessa ”kraftkakor” och det fungerar på eftermiddagarna som mellanmål tillsammans med en frukt. http://www.op.se/jamtland/ostersund/lattlagat-nyttigt-gott

  Ser fram emot att se vad du får för tips!
  Kram!
  ps. saknar dina spinningspass 🙂

  Reply
  1. Helena oktober 27, 2015 at 14:37

   Det var bra tips jag fick då!
   De där kraftkakorna ska jag kika på, tack för tipset.
   Och du….jag saknar dig på passen. Kram!

   Reply
 3. FIT by Emma Hå oktober 27, 2015 at 12:18

  Hemgjorda bars är skitsmidigt! Jag gjorde egna proteinbars att ta med till gymmet ett tag =) Riktigt goda!

  Reply
  1. Helena oktober 27, 2015 at 14:38

   Och så är de en aningens billigare också! Ännu bättre!

   Reply
 4. Camilla oktober 27, 2015 at 19:51

  Men du, det där rawbarsen sparade jag direkt recepten på! Ska testas i helgen!
  Så himla bra att byta lite tips 🙂
  Camilla recently posted…MellanmålMy Profile

  Reply
  1. Helena Enqvist oktober 27, 2015 at 22:48

   De är faktiskt riktigt goda om jag får säga det själv 🙂 Gör det, och gör en stor sats, för de går liksom åt! Visst är det! Jag känner att min mellanmålsbank kommer att fyllas till bredden den här veckan!

   Reply
 5. Anna Jansson oktober 27, 2015 at 20:52

  Jag är tyvärr för lat… riskakor och smör på jobbet är standard! Tråkigt men smidigt!

  Reply
  1. Helena Enqvist oktober 27, 2015 at 22:49

   Fast inte så dumt ändå! Jag gillar riskakor men blev lite rädd efter larmet som kom för ett tag sedan, mest för att vi helgen innan tryckt i oss ett helt paket var i stugan.

   Reply
 6. Maria oktober 28, 2015 at 12:03

  Jag gillar också rawbars, måste ta och prova din med citron och kokos!
  Maria recently posted…Tips på mellanmålMy Profile

  Reply
  1. Helena oktober 28, 2015 at 21:41

   De mättar faktiskt jättebra! Jag gillar ju de som man köpa men samtidigt blir det ju som sagt var lite billigare och roligare att göra själv. Ja gör det!

   Reply
 7. Träningsblogga - Ida oktober 28, 2015 at 12:11

  Jag är riktigt kass på mellanmål, så det här är ett kanontema för mig, får en massa bra tips som jag ska försöka ta till mig 🙂
  Smoothies är ungefär så långt som jag har kommit i mitt mellanmålstänk, älskar smoothies! Mmmm 🙂

  Reply
  1. Helena oktober 28, 2015 at 21:42

   Vi lär oss verkligen av varandra den här veckan! Spännande att se om jag kan hålla i mellanmålsätandet även nästkommande vecka 🙂

   Reply
 8. Pingback: Mellanmål, tips och trix - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 9. Pingback: Mellanmålstips som räcker i flera månader – Träningsblogga

 10. Clara Edvinsson oktober 31, 2015 at 23:07

  Jag hade ju precis tänkt ha den rubriken i mitt inlägg… nu måste jag tänka om! 😉
  Clara Edvinsson recently posted…Harry ♥My Profile

  Reply
  1. Helena november 1, 2015 at 11:26

   Haha, så kan det ju vara och inte fel att ha samma faktiskt 😉

   Reply
 11. Pingback: Mellanmål- några tips - Anna Jansson

 12. Pingback: Mellanmål är inget för mig - FIT by Emma Hå

 13. Pingback: Mellanmål att köpa - Victoria

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.