I dag är det årets sista dag, och inte i går som jag visst skrev i förra inlägget. Jag får skylla på att jag räknade ned för en veckas semester och var lite snurrig.

I går sammanfattade jag året i bilder. På instagram sammanfattade jag de nio mest gillade bilderna. Lite förvånande har ni gillat cykel i badkar och ett par skateskidor på ÖSK.  Jag tänkte stänga igen 2015 med bloggens 5 mest lästa inlägg. Jag flyttade ju min blogg från blogspot till WordPress i somras och fått gräva lite för att få fram rätt siffror.

1 Ska vi prata lite om cykelbyxor?

cykelbyxa
Det mest vällästa.

Det mest vällästa inlägget blev det om cykelbyxor som jag postade i januari 2015. Ett inlägg jag skrev efter att ha fått många frågor av bland annat mina spinningdeltagare varför man ska ha just cykelbyxor. Samtidigt skrev Elna ett inlägg på samma tema som är riktigt bra. Så kika in hos henne om du vill grotta ned dig ännu mer i det bästa vi cyklister har!

2 : Cykelvasan 2015 – en berg och dalbana

Screen Shot 2015-12-31 at 16.58.57
Sådant som inte går bra läses av många.

På en fin andraplats kommer inlägget om årets Cykelvasa. När jag fick stå i tävlingsklass och hade sadelstoplelapp och kände mig som en katt bland hermelinerna av grymma elittjejer. Jag skulle köra fort och hade mycket självförtroende med mig efter en sommar av fina placeringar och starka ben. Men i bland har man kassa dagar och i bland inträffar de när det är som mest olämpligt. Som på en cykelvasa för att nämna ett exempel. Jag körde sakta och tappade all lust redan efter ett par kilometer. Än idag påminner klistret efter den där fåniga lappen på sadelstoplen mig om säsongens sämsta dag.

3: Racereport Grenserittet – jag missade visst landsgränsen

Sommarens häftigaste lopp.
Sommarens häftigaste lopp.

Ni gillar även att läsa när det går bra om jag får tro statistiken. Inlägget om Grenserittet hade många sidvisningar och delningar på Facebook. Grenserittet var en av sommarens höjdpunkter och en otroligt häftig upplevlese. Norgens svar på Cykelvasan och som är så mycket roligare, trevligare och finare än resan mellan Sälen och Mora sommartid. Vi hade fått möjlighet att start via Bitte Håf och vi var ett gäng som åkte ned och körde tillsammans. Jag hade sommarens starkaste ben och fick uppleva den fina känslan av bra form. Loppet var kuperat och jag minns att jag var lite rädd att det krutet jag hade i början skulle avta. Det var lite osm att gasa med en moppe och fort gick det. Krutet höll och jag kom in på en 8:e plats av 73 damer i min åldersklass där även elittjejerna räknades in. Före mig i reslutatlistan var just elitdamer i startled längre fram. Jag har en startplats till nästa år men loppet krockar med Axa Fjällmaraton tyvärr.

4: När det säger stopp

Sparka höstlöv...
Sparka höstlöv…

I bland postar jag inlägg som jag gruvar mig lite för innan. Inlägg som är lite nakna och personliga. De blir ofta vällästa trots att jag tror att de sänker statistiken och skrämmer bort er läsare. Men bakom alla inlägg om träning, racereports och hurtiga beskrivningar av Happyrides och cykelturer finns jag. Människan som inte alltid är så pepp på livet och som inte alltid har tonvis med energi. Så är vi nog alla lite då och då och ger väl lite djup till en blogg också. För hur skulle det se ut om allt bara var så rosa och fluffigt jämt?

5: Turtips mtb- Storhogna, Vemdalen och Björnrike

Turtips uppskattas.
Turtips uppskattas.

På en hedrande femteplats kommer ett turtipssinlägg jag skrev i början av sommaren. Vi hade fått nys av Maja på Åtgården om en fin stig mellan Vemdalen och Björnrike. En stig som visade sig vara en av området här i Vemdalen finaste. Självklart ville jag dela med mig av det turtipset. Jag har under ett par samlat i hop en lista om fina turer på mtb (och ett par för skidor och löpning) som du hittar under fliken turtips. Listan kommer att fyllas på och med lite landsväg till sommaren. Jag gillar själv turtips, framförallt när jag åker till ställen jag aldrig varit på innan. Så har du tips att dela med dig av får du gärna lämna dem i kommentarsfältet.

De som har kommenterat flitigast under året och som själva har inspirerade bloggar (som alla fem är väl värda ett besök) är:

Anna Jansson
Camilla
Elna Dahlstrand
Sara Borg
Lina Blomqvist

Men så där då. Ha en fin kväll vänner, njut av god mat och smäll inte smällare är ni snälla. Tänk på djuren. Nu är det full fart mot 2016. 6 timmar kvar ungefär. Jag tror det blir ett bra år. Det brukar bli det.

0

4 Comments

 1. Sara Borg januari 1, 2016 at 18:04

  Ha! Coolt att komma top 5 i en ”tävling” en inte tänkte på att en deltog i 😉
  Fortsätt att vara du och blanda från toppen och botten i bloggen. Gott nytt 2016
  Sara Borg recently posted…VINTERCYKLINGMy Profile

  Reply
  1. Helena januari 4, 2016 at 18:52

   Haha, jag har inte räknat i hop själv utan det ordnade wordpress så fint 🙂 Det ska jag fortsätta att göra! Du med Sara för du bloggar grymt!

   Reply
 2. Tobbe januari 1, 2016 at 19:57

  Haha det där om cykelvasaklister på sadelstolpen känner jag igen. Kör hårt i 2016!

  Reply
  1. Helena januari 4, 2016 at 18:51

   Skitsvårt rent ut sagt att få bort! 🙂 Det ska jag göra!

   Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge