Årets första lårkaka, torsdag och helg

Den här veckan har runnit i väg. Nyss måndag och nu torsdagkväll. Vädret har varit klassiskt aprilväder med riktigt kalla mornar, snöfall och tö framåt förmiddagen. Det har varit ruggigt och grått och jag har inte alls varit sugen att cykla utomhus. Eller jag var det i måndags.

Jag tog ut Marinen som har dubbdäck och tänkte att vinterundans stigar är så hårda att det bär för smala hjul nu. Jag såg mig själv köra riktigt fort och bra och vara glad över att få öppna dämparna och känna mjukheten som helt saknas på den stela fatbiken. Jag hade dock missat den lilla detaljen att slitna dubbdäck på is inte greppar så bra. Efter en bit in på första stigen tappar jag greppet i en kurva och glider in bland grenar och kvistar och känner hur mitt vänstra lår tar marken. Det gör riktigt ont och jag tror först jag har en pinne i benet. Ligger kvar en stund och känner efter innan jag trasslar mig ur pedalerna och kommer på fötter. Känner med handen på låret som redan svullnat upp en bit. Fan tänker jag. Trampar vidare, livrädd att ramla igen och blir stel och kantig i cyklingen. Stannar en stund senare och tar ur lite luft i däcken i hopp om att det ska bita lite bättre. Det gör det inte och när jag kommer ut på vägen igen inser jag att tagit ur för mycket luft och har nästan ett platt bakdäck. Jag blir sur och vänder hem och cyklar stående för att inte lägga så mycket vikt på bakhjulet. Bättre att strunta i snabb cykling på vinterundan och inte riskera att bryta en arm eller så tänker jag och ställer in cykeln i förrådet.

Nu har jag årets första rejäla lårkaka och har inte cyklat ute något mer. Det blev två löppass och ett gruppass i Zwift i stället. Men nu när surheten (eller den sårade stoltheten snarare) lagt sig lite så är jag ändå lite sugen på fatbike i helgen. Kanske går det att cykla lite skare och håller jag mig uppe mot Gräfsåsen är det mindre is.

Det är ju torsdag och helg för min del och bortsett från fatbike är planen att ta det lugnt och försöka vara ute en del. På lördag en utelunch i skogen vid Sommarhagen för att titta efter spillkråka och andra fåglar tillsammans med Sandra. Behovet av att få vara i skogen och filtrera bort ljud är stort just nu. Dessutom har en del vårfåglar kommit och jag är så där pirrigt glad över det. De stackarna däremot är nog inte lika glada över kyla och snö.

Jag ska också klippa ett nytt avsnitt av cykelpodd och ägna lite tid åt att hänga i soffan och titta på lite film. Det känns som en rimlig plan.

4

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: