Armhävningsfavorit på film och fikahäng på fjället

Gårdagens 2,5 timmar i sadeln gjorde mos av mina ben. Jag var jättetrött i morse. Troligen är det veckans spinning som har gjort sitt. Jag insåg på löpbandet i morse att ett benpass skulle slita mer än att göra gott. Jag tänkte om och det blev i stället 40 minuter för bålen och överkroppen medan Hasse körde sin RPM-klass.

Jag har en armhävningsfavorit där jag använder en bosuboll för att ge bålen en utmaning. Fokus på stabilitet helt enkelt. Ett bra sätt att lura hjärnan. Den är jobbigare än vad den ser ut. Prova ni med! Nästa gång ska jag använda en pilatesboll under fötterna. Tipset fick jag på Insta. Det blir en utmaning om något!

Jag är nöjd med min utveckling. Känner att jag blivit väldigt stark i bålen och jag tror jag kommer att få skörda frukterna av min regelbundna styrketräning. Redan nu känner jag att hållningen på cykeln är bättre. Ryggen gör sig inte påmind och jag blir inte lika trött i överkroppen. Minns ni 15 med Paolo som jag pysslade med före jul? Den friskvårdsutmaningen gav mycket motivation att hålla i träningen och jag plockar in övningar jag gillade och som gav reslutat i min träning nu. Passen är korta och effektiva, oftast i cirkelform. Jag har helt enkelt hittat en bra form av styrketräning som passar mig.

Fjällselfie. Vi är som ett gammalt gift par, lika kläder.

Vi tänkte ta med cyklarna ned till Storhogna för att cykla vessel/skoterspår i dag. Men varken jag eller Hasse hade energi över till cykel. Skiduthyrningen på Storhogna rekomenderade oss skidor istället när vi ställde frågan om cykelbart fjäll häromdagen.  I morgon ser vädret ut att bli fint och kanske är det sista chansen att få åka längd så vi gör som de säger! Det vore ju synd att inte klämma ur det sista av säsgonen för cykla hinner vi göra. Just nu är nämligen skidåkningen lite utöver det extra.

Vissa lägger upp strandbilder, jag kör på snö i i stället.
Vägen till Hasses hjärta går via liggunderlag och fika.

Jag vet att Billingen bara är om en månad men jag tror att fikat på fjället och promenaden över hård vårskare gjorde mer än att pressa en trött kropp på cykel. Själen fick sitt.  Det är lika viktigt det med!

Som sagt, fjäll och snö är bra för själen.

Just är stress över att inte cykla tillräckligt mycket det sista jag behöver. I fjol cyklade jag inte mer än i dag och det gick det med. Jag hinner träna mig i form. Mer om det i ett senare inlägg.

Jag äger det där timmret! coolt.

Föressten börjar det bli vår vid stugan. Där solen har legat på tittar blåbärsriset fram! Härligt. Kanske ligger solen på även i morgon, då får morgonkaffet intas på bron!

0

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: