Benlistan ala cykelkatten 

benlistan
benlistan
De här benen an springa, cykla och åka skidor. Men att dansa är de sämre på.

Jag fnissade lite gott åt Katjas benlista idag. Skön och helt i min smak. Även om hon inte passat vidare till mig hade jag norpat den ändå. Här får du min variant.

Hur långa är dina ben?

Ingen aning. Jag vet att man som cyklist borde ha full koll på sitt benmått, från grenen och ned. Mina ben är korta, egentligen rätt lagom långa för min överlag korta kropp. Proportionell längd på benen i förhållande till övriga kroppen. Inte fy skam!

Hur ofta rakar du benen?

Det är i allra högsta grad säsongsberoende. Vintertid kommer jag alltid på sisådär en tre kvart innan mitt spinningpass börjar att jag bör raka benen. Mest för deltagarnas skull. Det är väl ungefär en gång i veckan. Nä nu ljög jag. Det går med rätt belysning att dölja ett begynnande skogsskifte på benen, så var fjortonde dag? (Mer hår på benen mindre frys om benen under skidtigths och underställ)

Sommartid så fort det blir en antydning till strå på benen. De är släta från kortkortpreniär till benvärmare åker på runt september. Det går bara inte att cykla med orakade ben. (Vis av erfarenhet när jag som kvinna var den enda med hår i en renrakad herrklunga)

När mår benen som bäst?

Jag tror faktiskt mina ben mår som bäst när dom får jobba. Vilodagar blir de bara stela av.

När mår benen som sämst?

När de ska vänjas att de även är kapabla till att springa. De gnäller inte bara över smärta, utan hamnar nästan i någon form av nedstämdhet på grund av förvirringen. Det tar ett tag sedan fattar de men attan vad de mår dåligt.

Vilken är benens favvoövning på gymmet?

Benpress om vi nu låtsats att de här benen under mig gymmar. Leg day är obegripligt språkmässigt och icke-existerande rent praktiskt. Alltså klarar sig inte ben av cykling, löpning och skidor? Jorå, skejt är grymt underskattat för cykelbenen.

Hur snabba är dina ben?

Jag vet inte just nu. Status okänd vad gäller fart. I fjol var de ruskigt snabba i alla fall. Jag lever på det.

Hur pysslar du om dina ben? 

De tvättas dagligen. Någon smörja har jag inte. Eller jo ett badrumsskåp med body butter som luktar pina colada och aldrig används mer än av dottern. Tror det var hon som köpte det där i hopp om att jag skulle smörja benen. Benen för beröm, kärlek i form av backar, stigar, och långa mjölksyre-ruscher på racern.

Favoritlängd på bibsen?

Ca en decimeter upp från knät. Eftersom jag inte har så långa ben blir alla bibs lite långa. Tjejbibs i hotpants-stuk går bort. Det skulle se riktigt hemskt ut. På riktigt.

Det sämsta med dina ben?

Att jag har så kraftiga vader. Det är medfött. Eller kanske inte men jag har alltid haft vader modell större oavsett om jag varit lätt eller tung. Fast mina vader är ju egentligen bara en stor muskelmassa. Äh inger att göra åt.

Det bästa med dina ben?

Att de är så starka. Benen har alltid varit mitt starkaste vapen. Jag kompenserar min icke-klättringsvänliga -så -ska -en -cykelkropp: läs trådsmal (om man får tro en del cykelfolk) vara med sjuhelvetes krut i låren. Sedan är jag rätt stolt över att mina benmuskler syns.

Om du skulle ge benen en present, vad skulle du ge dem då

Som Katja var inne på. En klättring. Den presenten kommer om om vecka och några dagar när de ska få cykla spanska vägar.

Nu vill jag att Anna, Hasse och Malin gräver lite djupare kring sina ben! Och alla ni andra förstås!

1

9 Comments

  1. […] över helgen. Katja, ständigt roliga och smarta Katja, drog igång den och sedan dök den upp hos Helena, hos Hasse och ett helt gäng andra och så bollade Anna den vidare till mig. Sånt där är fint […]

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: