Bikepark och fjällpark – en bra fredag

Förra fredagen var vi till Lofsdalen för första dagen i parken för säsongen där. Vi hängde med vänner och jag åkte med en framgaffel som inte riktigt fungerade som den skulle. Det mesta kändes lite stelt och tungt. Som vanligt är det svårt att lämna Lofsdalen och bikeparken så i fredags åkte vi dit igen. Den här gången med väl fungerade dämpare och lite större självförtroende i åkningen.

Vi loopade lederna och jag satte alla hoppen i Skogsleden. Fick en punktering bak men med lagningskorvar fick vi till det och kunde ta de sista åken i parken innan stängning.

Vi tog bilen upp till parkeringen vid Panaormaleden och jag bytte till vanlig hjälm. Jag ville gärna testa den nya skillsparken och den svarta leden bulleribock innan vi åkte hem. Både skillsparken och den svarta leden var inte klara när vi var där tidigare i juni för tjejlägret. Jag hade sett bilder och filmer från både stora dropp och fina hopp.

Jag provade den svarta stenkistan som var i det klurigaste laget. En linje såg vettig ut och jag kom ned. Det största droppet av fyra hade skön landning och jag tänkte att såna där övningsdropp skulle vara fint att ha i på Vemdalsskalet. De stora hoppen med både blå, röd och svart linje fick mest uppmärksamhet. Jag har äntligen knäckt teknikkoden och vågar släppa på fart. Gap emellan känns inte lika läskigt längre. Jag nötte hoppen gång på gång och nu behöver jag bara få upp lite höjd så är jag hemma.

Medan Hasse väntade vid skillsparken åkte jag en sväng i den röda leden och testade den svarta. Med trötta ben tog jag höjdmeter för att få köra utför. Den svarta bjöd på hederlig natursstigskänsla med en rejäl klättring upp. Jag stannade en stund på ledens högsta punkt och tittade ut över fjällen. De som är så otroligt fina där.

Jag avslutade med röda ledens dropp, hopp och stora velodromer innan jag mötte upp Hasse igen. Vi rullade ned Panoramaleden och lyfte upp cyklarna på taket. Åkte ned på byn och köpte varsin glass innan vi åkte vidare mot Storhogna igen.

Har ni vägarna förbi Lofsdalen så stanna till. Testa bikeparken och fjällparken. Det är riktigt bra!

2

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: