Bloggsvepet

30:e söndagen (med undantag för en lördag) med bloggsvepet. Tänk vad tiden går! Den här veckan kom våren även till Östersund även om det snöade i början av veckan. Jag blev ivrig och trodde att stigarna skulle tillåta dubbfria däck. Men det dröjer. Att det är vår märks också på alla uppdateringar med cykling i varmare länder. Plötsligt kändes vårt beslut att skjuta vår årliga cykelresa till Spanien till Oktober dumt. Jag började längta varma turer med glass och kaffe på något litet spanskt fik. Längtade efter den blåa sjön och byn Torremendo. Men oktober är nog inte dumt det heller. Förlänga höstcyklingen och lämna ett lite kallt och ruggigt Sverige. Dessutom kommer benen vara riktigt starka efter en sommar av cykling.

 • ”Så framöver slutar vi att jämföra oss med varandra likt vi slutar få dåligt samvete. Istället tycker jag att vi inspireras och gläds med och mot varandra. Det är såå mycket trevligare. Och roligare. OK?”
  Citatet är från Maries inlägg om at inte få dåligt samvete. Över vad andra gör och vad man ser i sociala medier. Ida Aspviken skrev ett inlägg på Bloggar om Hälsas hemsida om samma ämne. Båda inläggen är riktigt bra. Mer än så behöver jag inte skriva, eller jo, in och läs!
 • Det är många bebisar på gång nu. Cykelfrö som Elna kallar sin och i veckan bloggade Katja om väntan på cykelkattungen. Jag blir alldeles rörd när jag läser. Om att vänta barn. Jag själv har glömt det mesta om hur det var att vara gravid. Så som Elna gör med veckouppdateringar.  17 år blir min unge om 19 dagar. Därför är det extra roligt att få följa med via bloggen. Att Katja väntade barn hade jag gissat ett tag. Hon hade hintat lite om det och min fantasi drog i väg. Jag själv nöjer mig med ett barn. Det är liksom lite för sent att börja om på något vis.
 • En av mina favoritbloggare försvann ett tag. Jag har saknat kom igen Johannes i massor. Han som skriver så igenkännande humoristiskt om träning. Nu i veckan kom ett inlägg och jag hoppas att han fortsätter att förgylla träningssfären med lite mindre allvarlighet och mer humor!
 • Katarina Wolfhart som driver bloggen Äntligen vilse är en av dem som jag började följa regelbundet sedan winterworkation-helgen i Åre i januari. Både för hennes fantastiskt fina reserepotage och även för den ”fotoskola” som hon har haft under sin blogg. Enkel att förstå och med många riktigt bra tips för oss som vill lära oss mer. Det senaste inlägget handlade om vilka objektiv hon tycker om att resa med. Jag suger i mig all kunskap jag kan för att själv kunna utveckla mitt fotande mer. Hennes blogg rekommenderar jag varmt!
 • Veckans matips? Vet ni, ni får ett från min egen blogg den här gången. Upphovsmannen till en enkel pastarätt är Hasse. Vi åt den innan Lida Loop för något år sedan och jag fik raketben. Visserligen inget jag kan rekommendera att alla får men det är galet gott, veggo och enkelt att slänga i hop. Lika gott kallt som varmt och funkar förträffligt som turmat på fjället. Pasta, bönor, pesto och lök. Receptet finns här!
 • Det var längesedan jag hade Instagramtips i Bloggsvepet. Så det är dags. Gillar ni fjällen, draghundar och videoklipp med det ovan nämnda? Då ska ni inte missa Zandras konto. Hon förgyller min feed med sina bilder från samma område som vi har vår stuga. Hennes bilder är vackra och det stillar mitt fjällsug på veckorna!
3

8 Comments

 1. Tack för länkkärlek <3
  Vi kallar våran bebis för Cykelfrö men hoppas att den ska vilja vara en snorsportare när den blir stor. Du är förresten en fantastisk mammaförebild, stark och cool och med en fin C som gillar att cykla, hoppas så att våra barn ska gilla det också! 😀

 2. Det är aldrig för sent! Morsan drygade ut syskonskaran med en till (så vi vart två haha…) när hon blev 43. Med 20+ årsskillnad mellan mig & baby bror är jag den lyckligaste storasyrran. Han är säkert lycklig med, dock inte när jag är myndig och vuxen mot honom 😉 Skämt åsido. Jag läser och beundrar varje gg din och din dotters relation. Helt klart vackert och föredömligt.

  • Har en lillebror som är två yngre än min dotter, sladdisar så att säga;-) Nä försent är det men samtidigt så valde jag rätt tidigt att inte skaffa fler. Inte bara i syfte att Cissi skulle få syskon som många tyckte hon skulle ha. det finns alltid åsikter. Å vad fint sagt Katja! Vi har en fin relation och det är jag både glad och stolt över. Sen har ju den som alla föräldrar-barn-relationer som skavanker också. Jag är väl inte den bästa morsan alltid när jag är morsa så att säga!

 3. Så himla fint att bli omnämnd i din blogg och med så fina ord. Suger i mig all beröm.

  Har skrivit mkn fotoskola en gång i veckan men nu drar jag när till varannn vecka så alla resereportage får plats.

  Ja det är lite babyboom överallt. Kanske är en i den åldern. ❤

  • Det ska du göra för du har en fantastisk blogg, och du inspirerade så otroligt mycket i åre! Jag återfann mitt fotointresse och övar mest hela tiden nu 🙂

   Kommer att fortsätta följa din fotoskola, och även det andra.

   Ja det är det! Jag som började tidigt har redan en 17 åring och det känns lite konstigt att jämnåriga med mig får barn nu.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: