Bucketlist 2020

När jag och Elna efterfrågade tema till det avsnitt av podden vi släpper nu fick vi en önskan om bucketlist för 2020. Ett tema vi båda kände kom alldeles perfekt i tid. Vi behövde nog båda få drömma oss bort lite. Bucketlist-temat satte i gång en förväntansfull känsla hos mig. Många tankar om nästa år. Vad vill jag helst av allt göra? Vad är viktigast och vad motiverar mig att ta mig igenom de här tunga långa veckorna av knärehab och höstmörkret som kryper på. Ta mig igenom en vinter som inte riktigt blir som den brukar. För bucketlist har fungerat lite som tändvätska för mig och lite som mål. Men samtidigt är en bucketlist inget som måste prickas av direkt. En del saker får ta tid och en del saker drömmer jag bara om och aldrig förverkligar. Inget som är hugget i sten och kanske inte ens följs upp. För så har det varit förut kunde vi båda konstatera när vi hittade våra gamla bucketlist när vi surrade podd. Som min från bland annat 2015 och 2018. Vi får se. Kanske följer jag upp bucketlist:en under sommaren och hösten. Låter den var ett levande dokument eller så glömmer jag bort den och hittar den om några igen. Vem vet!

Men hur ser den ut då, den för 2020?

  • Jag vill lasta cykel på taket, ta med tält och gaskök och åka till södra delarna av Norge framåt vår/sommar när det töat bort så pass att det går att cykla. För jag vill dra cykel upp på toppar och cykla utför. Jag vill känna mig så pass stark i vår att jag klarar det. Det är den största drivkraften just nu. Jag kommer inte vara i så bra form som jag brukar på vårkanten, kanske inte ens kan cykla så hårt utför. Vem vet men jag siktar på det! Frågan är bara när det är cykelbart i Norge?
  • Jag vill stigfinna mycket nästa år. Precis som jag punktat ned förut så vill jag hitta nya stigar på Frösön och i Spikbodarna. Vill sy i hop en ny runda i områdena runt stugan. Jag vill hitta sådana där stigar som ger pirr i magen och sedan få visa för andra. Som jag vet kommer att gilla det.
  • Jag vill så gärna sätta nummerlapp på min endurocykel och testa på enduro som tävlingsform. Få uppleva den där stämningen som alla pratar om. Den som bjuder på skönt häng och grym stämning mellan tävlingssträckorna. Jag vill se om jag lyckas ta mig ned utan att ramla för mycket. Jag tror det är lite som att köra stravasegment mot sig själv. Jag väljer att se det så och inte tävla mot andra nödvändigtvis.
Gaphopp, eller hopp överlag 2020!
  • Jag vill lära mig att hoppa bättre med cykeln. Klara gaphop utan att panikbromsa innan och åka runt. För jag vill så gärna klara den där leden Twist-twist i Järvsö som bjuder på många sådana hopp. Allt handlar om att jag måste våga ha fart. För jag klarar mindre platåhopp och gap är ju detsamma nästan, bara ett…gap i mitten….
  • Sommaren 2020 vill jag cykla riktigt långt i fjällen. Sova över i fjällstuga och lägga både mil och timmar bakom mig. Jag ska göra det, tillsammans med Sandra och säkert några till. Hon och jag behöver nöta fjällmil inför 2021. Jag vill upptäcka fler delar av jämtlandsfjällen, kika på karta och lägga en rutt och ge sig an på att fixa det.
  • Så pratade Elna och jag om en gemensam punkt i podden. Då kändes det ganska okej ändå men ju mer jag tänkte på det desto större blev den där utmaningen. 5 chins som vi ska klara och dela med oss av i sociala medier. Hur tänkte jag där som sa ja?

Här finns Elnas bucketlist! In och kika. Och så är jag nyfiken på om du har någon bucketlist och vad som står på den! Berätta och vill du får du gärna dela med dig av den på poddens Instagram eller Facebook så kanske vi följer upp lyssnarpunkter i kommande poddar!

Och du, här är det alldeles färska poddavsnittet om bucketlist!

2

One Comment

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: