• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Afterwork från dagsljus till pannlampa

Afterwork från dagsljus till pannlampa

Jag flexade ut lite tidigare idag och åkte hem medan det var dagsljus. Jag hade avstått morgonens happymorningride till förmån för lite mer sömn och faktiskt för att jag drar mig lite för att cykla med andra. Inte för att jag vill cykla ensam men för att jag känner mig lite off vad gäller form och styrka. Vill liksom inte sinka samtidigt som jag vet att jag inte gör det. 

Solen hade kämpat sig fram efter lunch och det såg ut att bli en riktigt fin solnedgång. Den som numer kommer runt tretiden på eftermiddagen den här tiden på året. Jag skyndade mig hem. Bytte om till varma vinterkläder och monterade en lampa på fatbiken. Avstod lampa på hjälmen. Den behövs inte när det skymmer. 

Min plan var enkel. Jag skulle cykla upp till Spikbodarna, vidare till Torvalla och hem. Häromkvällen hade ett gäng cyklat upp vinterstigarna igen. Det som man var så bortskämd med i vintras. Fina, välskötta stigar i skogen.

Första stigarna i Spikbodarna. Fina vintertid!

Det var en fröjd att få cykla hårda och ganska breda vinterstigar. Än är det inte så mycket snö i skogen men så pass att det inte är särskilt roligt att hamna utanför spår eller på egen hand göra upp nya. Och det som var uppcyklat räckte gott och väl! Det blev en fin slinga på några av Spikbodarnas klassiska sommarstigar och mycket av det som Fredrik Tackman rensat och märkt upp i stigväg.

I övre Spikbodarna fick jag tända lampan på styret och körde sista 45 mintuerna i mörker. Jag hade inte brådska utan lät bara benen bestämma tempo. I dag långsamt.

90 minuter senare stannade jag klockan utanför min port. Fortfarande med en liten öm känsla i knät. Att inte sitta fast med fötterna och sitta lite bredare med ben belastar knät på ett annat sätt märker jag. Dessutom får låret jobba mer och låret på höger sida är inte alls vad det var förr.

Nu är det helg! Jag ska snart sova. Ligger lite back på den fronten. I morgon väntar lite cykel och framförallt middag hos vänner i Fåker. Det ser jag framemot.

Ha en fin helg!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: