• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • En fin vecka har gått – om att ta sig igenom november

En fin vecka har gått – om att ta sig igenom november

Det är söndag kväll. Snart läggdags och i morgon en ny arbetsvecka och en ännu en helg i stan. Jag dricker en sen kopp kaffe och har lagt upp veckans träning för mig och Hasse. Även om jag är under rehab försöker jag ändå skapa lite struktur i träningen. Tar det bästa från vinterns träningsupplägg och blandar med livet och det som är roligt. Som att cykla och träna med andra.

Har en go känsla i kroppen. Över att kunna stänga en vecka som verkligen har varit fin på många sätt. Som gett energi och gjort mig glad. Som fått novembermörkret att lätta lite. I alla fall i sinnet. Som i tisdags när Cissi och hennes pojkvän ordnade med middag. Burgare en vardagseftermiddag och musik och rörelse i köket när jag kom hem.

Sedan packade vi ned fika i ryggsäck och väntade in John som flyttat in till stan. Vi hade bestämt oss för att kvällsfika utomhus. Sandra och jag hade rekat vindskydd helgen innan. I ganska djup nysnö gick vi ned till vindskyddet vi sett ut och mötte upp Robin och Sandra. Vi tände upp en brasa, drack glögg, åt lussekatter, bullar och pepparkakor. Julstämning medan det snöade lite lätt.

I onsdags bjöd John på middag och lite vin. En otroligt trevlig kväll mitt i veckan som var värd lite trötthet dagen efter. I fredags stämplade jag ut och gav mig själv lite tid i dagsljus. En afterwork på vinterstigar och sedan soffhäng.

I går kunde äntligen Hasse följa med ut och köra fatbike. Vi hoppade över möjligheten att köra med happygänget eftersom Hasse var lite osäker om armen skulle klara cykling. Jag kände inte heller att jag hade formen eller orken att följa med. Ville inte sinka någon.

Vi var ute i nästan 2 timmar på riktigt fina och hårda stigar innan vi åkte förbi Frejas bakeri och köpte frallor till lunch. Bytte om och åkte ut till vänner i Fåker för middag och kom hem alldeles för sent. Men även det värt lite trötthet.

I natt kom det mer snö och bäddade in stan i ett fint lager av fluffig snö. Då passade det fint att cykla ned snön på stigarna igen. Jag hade tagit mig lite mod och mött upp ett gäng vid Lillsjön. Visste att jag skulle sladda längst bak och säkert skapa kö eller bli inväntad av de andra. Så blev det men trevligt var det. Vi drack kaffe i en övergiven stuga ovanför Torvalla och mot slutet började jag komma i gång lite. Visserligen med ett knä som inte riktigt tycker om att jag kör fatbike tyvärr.

Sedan hem för att mötas av Cissi som skulle baka pepparkakor. Julmusik i köket och en pratglad dotter. En god middag och ett riktigt lyckat styrkepass alldeles nyss. Sammantaget en förjäkla fin vecka!

Nu ska jag se till att nästa vecka blir lika bra. Att det ska regna på tisdag och se ut att bli isigt och halkigt försöker jag inte tänka på. Nej nu ska jag göra det jag kan för att ta mig igenom november. Så som jag skrev härom veckan.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: