I lördags var det Global Fatbike Day

I lördags var det dags för det som är en tradition, inte bara här i Östersund utan i övriga Sverige och hela världen. Global Fatbike day. Här i stan har dagen firats i många år. Från en liten klick fatbikefrälsta till ett trettiotal i takt med att intresset blivit allt större och fler skaffat fatbikes här.

Jag har varit med sedan 2016. Då var vi ett stort gäng och jag hade fått låna en fatbike från Egons cykelaffär. Det året var Kim med och visade upp och lånade ut cyklar. Jag lovade mig själv att jag skulle spara i hop till egen året därpå. Sagt och gjort, vid 2017 års upplaga hade jag en egen.

I fjol var det snöfritt och vi körde en runda på barmark. På ett sätt lite mysigt men samtidigt tråkigt. Fatbikes gör sig bäst i snö och en dag tillägnad dem blir extra trevlig med just snö. Helgen efter kom snön med besked. I år såg det lovande ut. Snön kom tidigt, den nya vinterrundan hann bli väl uppkörd och det lovade gott. Men så kom plusgraderna och regnet och förvandlade stan till is. Men ovan Lillsjön och Spikbodarna hade snön legat kvar. Bitvis isigt när Martin rekat banan men fullt körbar utan dubb.

Jag hade ett mål i höstas – att vara med på Global Fatbike Day. Om jag kunde cykla ute då skulle jag vara glad. Jag nådde mitt mål med utecykling långt före och såg verkligen framemot att vara med. Det är en av decembers höjdpunkter. Cykling, sedan grill och umgänge. Men eftersom jag ramlade och bröt min hand var det inte möjligt att cykla. I stället tog jag och Hasse ansvaret över grillglöden och utlottningspriserna.

Lars stannade till ett par sekunder. Han sprang nämligen en mara den dagen när adventståget gick av stapeln.

Medan vi väntade på de andra tillsammans med Simon och hans barn passerade adventståget Lillsjön. De skulle springa en mara runt Brunfloviken. Vi hejade glatt. Allt medan tiden gick droppade det in cyklister och snart var det stora gänget på plats. Vi hade sett till att det bara var att grilla det man hade med sig. Vi lottade ut fina priser sponsrade av Egons cykelaffär mellan de som deltagit.

Det blev trots utebliven cykling för del en trevlig Global Fatbike Day. Skönt häng vid elden och många skratt. Att surret att döma hade cyklingen varit fin och cykelspåret hållit fint. För precis som förra året finns det vinterstig att cykla i stan!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

 • garnfyndet

  december 21, 2019 at 20:39

  Köp billiga garner hos garnfyndet
  Garnfyndet.se är en onlinebutik som säljer billigt garn, mönster och tillbehör.
  Vi har den riktiga kunskapen för att driva en seriös och säker e-handel.
  Denna expertis har vi fått genom många års erfarenhet inom e-handel och garnförsäljning.
  Vi svarar på alla frågor du än må ha, oavsett om det gäller garnkvalité, mönster eller e-handel.
  besök vår hemsida: https://www.garnfyndet.se/

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: