Det är aprilkänsla i mars

De sa på vädret i kväll att våren tar två steg tillbaka i veckan när minusgrader kommer in över landet. Jag tycker det mer handlar om att vintern tagit alldeles för många steg tillbaka den senaste tiden. Det ska ju bli kallt i veckan men det är så lite snö att det påminner mer om slutet av april än i början av mars. Det tog mycket på snön det senaste tövädret och den blåst som varit i ett par dagar. Nu är det isigt gräs tittar fram på åkrarna nedanför oss. Jag hoppas att det vänder lite och mars bjuder på snöulliga träd och några centimeter snö till.

Men det känns torts allt lite som skidsäsongen tog slut i förra veckan även om jag vet att det återstår många fina turer. I alla fall runt stugan hoppas jag. Kanske till och med lite skarskejt nere på sjön. Det kommer säkert några turer på skaren med fatbiken också.

I dag fick jag och Sandra en liten försmak av skarcyklingen när vi möttes upp i Torvalla för att se om skoterlederna bar och ta oss mot Opesjön. Att cykla vinterrundans stigar anade vi skulle bli svårt utan dubbdäck. Skoterlederna däremot var stenhårda och bar även om däckstrycket var högre än vad jag vanligt vis har. Det bar så bra att vi snabbare än jag tänkt nådde Opesjön.Vi vände tillbaka över myrarna och skoterlederna och bestämde oss för ta oss vidare upp mot Gräfsåen och ned via spikbodarna. Jag hade missat lite hur stark kyleffekten blir i vind och tagit alldeles för tunna vinterhandskar och frös redan vid Opejsön.

När vi tagit oss via några vinterrundans stigar och nådde nedre delen av Spikbodarna möttes vi av snöfria stigar. En konstig känsla när man precis cyklat skoterled. Vi tog oss försiktigt ned över luriga partier med is och skiljdes åt i Lillsjön. Det blev två fina timmar ute och töar det inte efter veckans kyla så finns fina möjligheter till fler långturer!

3

2 Comments

    • Det är inte bara sverige som är avlångt, det räcker med ett par kilometer och någon ynka höjdmeter här! haha

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: