Early bird i gymmet med krampJag har ju börjat tränat Body Balance. Eller åtminstone försöker jag komma i väg en gång i veckan. 4 tisdagar har jag sträckt ut min stela och osmidiga kropp. Det passet ligger precis efter mitt egna spinningpass så jag har haft en liten fördel. Jag har varit rejält varm i kroppen. I går tyckte jag att jag var ovanligt smidig och kunde ta ut diverse rörelser lite längre än vanligt. Det straffade sig i dag. Vi ska återkomma till det om en stund.

Jag lyckades komma i väg till gymmet i morse. Jag har faktiskt börjat längta efter mina styrkepass. Det är bra. Gjorde mina cirklar. 4 övningar.

  • Armhävningar med fötter på pilatesboll och händer på bosubollen. (Prova, den är riktigt bra för balansen)
  • ”Mountianclimb” eller plankvariantern som jag kallar den. Fötter på två stepbrädor, händer på bosubollen och dra upp knä mot armbågen på vardera sida.
  • Rygglyft på matta
  • Smala armhävning med händerna på den där lilla gula bollen. Tar fint på triceps.

20 minuter, effektivt och rätt trevligt faktiskt. Mer än så orkar jag inte morgonen.

Så var det här med straff då. I andra omgången plankvariant så får jag rejäl kramp i höger höftböjare och lårmuskel. Ni vet en sån där kramp som triggar skrikreflexen. Nu kunde jag dock hålla mig från att vråla rakt ut. Jag var ju inte ensam. Kvidande låg jag en stund på mattan och försökte sträcka ut musklerna. Lite diskret så där. Så att de andra skulle tro att jag bara stretchade mellan övningarna. Gick väl så där eftersom jag mest såg ut som en larv. Stod upp en stund och sträckte på framsida lår innan jag med ett tillgjord leende fortsatte mina övningar.
Jag tog ut mig lite för mycket i går kväll med andra ord. Nog för att jag har blivit lite smidigare men kanske inte så smidig som jag tror?

Nu funderar jag på om det är möjligt att göra trainerpremiär i kväll. Känner att det kan bli en krampupplevelse igen. Dottern har pojkvännen på besök och en skrikande mamma kanske inte är det bästa sättet att visa upp sig? Vi får se.

0

2 Comments

    • Ja det kan jag tänka mig. Det ska jag prova nästa gång. Vad tror du om smala armhävning på bosu och pilates? Innan bör vi dock kolla över hur våra livsförsäkringar ser ut.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: