En jul på vårt vis

Vi är inte så bundna till traditioner. Eller åtminstone inte jag. Därför blir våra jular lite som de blir. Vissa gånger med hela paketet av gran, julbord och glögg, andra gånger stillsamt firande. Det sistnämnda har det blivit allt mer av under senare år. Vi har som oftast varit i stugan eller i Rättvik men i fjol hemmavid. Likaså i år. Den här hösten har varit kämpig för oss och i början av december gick Hasses pappa bort. Vi har nog inte landat riktigt än och kört på hög växel för att rodda allt som ska roddas. Därför blev vår jul i år lugn och fin trots omständigheterna. En jul på vårt vis som nästan kändes avklarad redan i fredags.


Då kom nämligen Cissi och Andreas hit. Trots att hon är vuxen och kan bestämma var hon firar jul håller hon hårt i varannan jul mellan hennes pappa och familj och Hasse och mig. Trots hon är vuxen låg det paket vid julbocken även i år till henne och Andreas. Vi år julgröt, skinka, köttbullar, tunnbröd och sill. Det allra viktigaste på julen. Efterrättsbordet var stort och välfylld och vi spelade Bingolotto tills vi trötta bestämde oss för att hoppa över de sista spelen och rätta lotten i efterhand.

I lördags tog vi lite sovmorgon. Jag hade en ambition att åka lite skidor tidigt på morgonen men har varit så ofantligt trött och haft svårt att komma mig för att träna. I stället tog vi en lång frukost framför nyhetsmorgon och jag passade på att sticka lite på de två projekt jag har i gång. En slipover till Cissi och en Islandströja till mig själv.

Vid halv ett mötte vi upp Sandra och Robin vid Lilljsön för att fira lite jul tillsammans. Med cykel, vinterstigar, glögg, chokladtomtar och paket. Det varit bitigt kallt men uppe vid hygget dit solen bara når den här tiden året var det ändå förhållandevis hanterbart att stanna för att fika.

Vi trampade hem på stigarna som redan nu är riktigt bra. Än är det lite snö i skogen och mjukt utanför spåret men ändå så mycket bättre än förra året vid den här tiden. Det bådar gott för en fin cykelvinter.


Hasse och jag fortsatte julafton i lugn och ro. Tittade på Kalle, åt lite middag och godis. Tittade på film och gick och la oss tidigt. I dag hade jag återigen en ambition att komma i väg och åka skidor men orkade inte mig i väg. När jag såg att tempen stod på 15 minus kändes det ändå okej att hoppa över skidorna. I stället tog vi en kylig promenad innan iv åkte till min syster och familj.

I morgon är det annandagen och jag måste få i väg mig ut känner jag. Åtminstone en stund. Det kanske gör mig lite piggare ändå. Sedan jobbar jag mellandagarna innan jag går på lite långledigt på torsdag. Då åker vi ned till stugan över nyår och fram till tretton helgen. Min plan är mycket skidor, mycket foto och en hel del stickning. Får se vad som blir av.

Med det sagt vill jag önska er en fin fortsättning!

5

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: