En ledig fredag

Jag har fortfarande fredagar ledigt och min helg börjar på torsdagen när jag stämplar ut. Jag har haft lediga fredagar ett par år nu och visst påverkar det siffran i lönekuvertet och min kommande pension. Men pengar är inte allt och den återhämtning tre dagar ger behöver jag och mer tid som inte är jobb prioriterar jag.

I går när jag kom hem efter lunch somnade jag. Så otroligt trött var det längesedan jag var.Hade avslutat dagen med ett bra snack med en kollega om arbetssituationen och vad jag bör göra framöver. Det tog mycket på mina krafter. Jag åt lite, sov en stund till innan vi åkte på berget för nån timmes liftburen cykling. Jag orkade inte riktigt köra på utan det blev lite lugnt rull.

I morse var jag piggare och bestämde mig för att cykla ut till Böle. Det ska regna i helgen och jag vill passa på att cykla i skapligt torra förhållanden. De tillfällena är lätträknade numer när det regnar nästan varje dag som det känns.

Det låg ett lugn över stan när jag cyklade ut till Böle. Storsjön låg nästan helt stilla och dimman låg över fjällen. Det var riktigt fint och gav lite höstkänsla. Luften var så där klar och hög som jag längtat efter. Även om augusti är en sommarmånad så har hösten kommit lite närmare.

Det blev nån timmes lugnt trampande uppför och lite mer fart utför. Tog några gamla favoriter som jag inte åkt på länge och några favoriter.Jag hann tänka mycket och samtidigt varva ned. Att få snurra runt ensam kan vara väldigt skönt, framförallt när det varit mycket sociala sammanhang senaste tiden.

Jag mötte upp Hasse nere vid bryggan vid Sandvikens camping. Han hade köpt med sig bullar från Elvebäcks, ett av stans bästa fik och tagit med sig en termos kaffe.

Vi satt länge där på bryggan, tog påtår och åt upp en lite påse kakor. Planerade lite för helgen som blir väldigt lugn. Vi bröt upp och bytte tystnaden på bryggan mot en nästan överfullt Ica Maxi. Kontraster.

Ha en fin helg!

5

3 Comments

    • Såna bullar är de bästa bullarna:-) Ja jag såg det, det är nog en investering i livet det här med lediga fredagar!

  1. Jag börjar bli sugen på att bo i Östersundstrakten. Det verkar så härligt liksom när du beskriver det.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: