Fem cykliga favvoprylar

Förra veckan listade jag, Sara och Elna våra tio anledningar till varför vi tycker så mycket om mtb. Den här veckan kör vi vidare på våra fem favoritprylar när det kommer till cykel. Precis som förra gången var det svårt att bara välja ut några saker. När det kommer till prylar så har jag många favoriter. Men de allra bästa fem är:

* Omslagsbilden ger en liten hint om en favoritpryl. Min cykelkorg. Den har ingenting med stigcyklingen eller de fina rullturerna på landsvägen att göra. Däremot är den en ovärderlig kompis för cyklingen till jobbet. I korgen får matlådan plats och den lila jobbväskan när jag är ute på hembesök. På vintern fungerar cykelkorgen som förvaring för allehanda cykeltillbehör som buffar, cykelglasögon och lampor.

*Även om jag fick ont i ryggen under Tolvtjärnsloppet så måste jag ändå säga att min vätskerygga från USWE är en favorit just nu. Den rymmer inte bara tillräckligt mycket vätska utan även kaffetermosen, verktyg och med lite god vilja även förstärkningsplagg. det är otroligt sköt att slippa tanka på att ordna langning på lopp och skönt att slippa fippla med flaskan på ramen. Eftersom jag har en liten ram och det är rätt tight mellan bakdämpare och flaskställ är det lite bökigt att ta fram och sätta tillbaka flaskan.

*Min dropper post, alltså höj- och sänkbara sadelstolpe. Stort gilla på den. Jag sa tidigare att supen skulle få en dropper post så fort jag slutat tävla och när jag skulle ägna mig lite mer åt hopp och lek. Det blev tidigare än så och min Brand Ex stolpe väger bara 250 g mer än min tidigare stolpe. Inte mycket extra vikt att bråka om. Det är fantastiskt skönt att kunna skjuta ned sadeln utför och lika snabbt hissa upp den när det blir plant. Varför köpte jag den inte tidigare? Tänkte återkomma till den i ett eget inlägg så småningom.

*Multiverktyget. Vad skulle man göra utan det? Det har räddat upp många situationer ute i skogen. Vi har flera stycken hemma och ett av dem ligger alltid i cykelryggan. En sån där måste-ha-sak som cyklist oavsett om det landsväg eller mountianbike.

*Min garminklocka, en 920 XT och favorit som hänger med jämt oavsett vilken sport jag utövar. Jag gillar saker som går att använda till flera saker och har därför ingen specifik cykeldator. Utan klockan på ett pass känns det konstigt. Jag gillar siffror och att analysera data och få se en karta över var jag varit.

Nu får ni kika in till Elna och Sara och se vad de listar som sina favoritprylar!

0

3 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: