Firade nationaldagen med intervaller

Onsdagens planerade intervaller med Filippa regnade bort. I stället planerade vi för ett event på stans cykelfest om två veckor. Intevallerna sköt vi på, till i går. Jag behöver få lite sprätt i mina ben. Orka ta i hårt, rejält hårt i en spurt. Det som jag är sämre på. Stark är jag om jag får hålla på länge. Mina wattsiffror är höga vid 20, 10 och 5 minuter. Sedan blir det succesivt sämre och spurt är min sämsta gren.

Att ha lite spurtförmåga är inte dumt när man tävlar i enduro. Dels för att kunna skapa rejält med fart där det går att trycka på och dels få en bra start och en bra finish. Ju längre sommaren går och ju mer jag kör hårt på stig kommer den styrkan allteftersom. Stravaintervaller är inte dumt. Men nu kan jag inte vänta på att det ska komma av sig själv efter mycket cykling utan jag får träna specifikt på det.

Filippa la upp passet. Vi skulle köra 20 stenhårt och vila i 80 sekunder och upprepa det sammanlagt 15 gånger. Vi skulle förlägga passet på Toppvägen upp mot Frösötornet. På asfalt på racer. Även om 20 sekunder låter kort är det en vidrig form av intervaller. Det gör ont i varje lite del av kroppen och det är en kamp mot huvudet. Men skönt efteråt.

Vi möttes upp i Badhusparken och Östersund bjöd på sol nationaldagen till ära. Peppade cyklade vi ut på Frösön och värmde upp med en sväng upp till Frösötornet. Sedan rullade vi ned och satte i gång. Jag blev avställd med besked när Filippa trampade gasen i botten men det triggade mig att ta i. Intervall efter intervall betades av och ju fler vi hade i benen desto kortare bit kom vi upp i backen. Eter 15 stycken låg vi i diket båda två och kippade efter luft. Jag hade mjölksyra långt ut i armarna och mådde illa. Funderade på hur jag skulle orka trampa hem.

Det hårda sanningen var precis den jag får när jag kör race i Zwift. Jag är kass på att köra fort på kort tid. Men man blir bra på det man tränar och jag ska lägga in lite fler av dessa innan tävlingen här hemma!

Hursom så var det ett annorlunda sätt att fira nationaldagen på.

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: