För själens skull

Det har varit en vår som inte riktigt kom i gång i förens nu. På ett par dagar har det gått fort. Värmen har fått snön att smälta och fågellivet kommit i gång igen. Kvällarna är ljusa, så där att jag har svårt att somna om kvällarna. Det är en otroligt fin tid nu som jag och Hasse gärna tar tillvara på. Vi dricker morgonkaffe ute eller går en sväng upp i skogen på kvällen och lyssnar på fåglarna. Det är fit att får följa hur det börjar knoppa och sedan slår det ut. Den går så fort våren. Framförallt här.

Den senaste tiden har behovet att koppla bort blivit större och bäst gör jag det utomhus och i skogen. Det är skönt för ljudkänsliga öron och skönt för hjärnan att inte behöva bearbeta så många intryck. Lite så fungerar träningen för mig också. Jag behöver inte tänka så mycket utan får bara vara ute.

I dag fyllde jag en termos med kaffe och stoppade ned några objektiv i fotoryggan och åkte ut till Isön. Den lilla ön som ligger efter Andersön och där färjan till Norderön går i från. En plats jag bara åkt bil förbi till och från färjan. Idag lockade den där lilla oanseliga ön mig. Vattenståndet är lågt i Storsjön nu och stränderna går långt ut och där samlas många fåglar. Sanden och de lite större stenarna som vanligtvis inte syns skapar en känsla av skärgård den här tiden på året. Det är riktigt vackert.


Jag parkerade bilen strax efter bron och gick längs med strandkanten och tittade på fåglarna. Vek sedan in på en markerad vandringsled som tog mig färjelägret. En stig som slingrande sig fram genom riktigt fin skog. En liten pärla jag kommer att besöka fler gånger.

Jag åkte den korta biten till Andersön och drack mitt kaffe vid en av de iordningställda grillplatser som finns där. Jag lyssnade på hackspetten och låg på mage för att fota blåsippor. När termosen var slut packade jag i hop kamerasakerna och åkte hem.

En kort utflykt för själens skull helt enkelt!

5

7 Comments

 1. Fina bilder och lät som en lugn och mysig utflykt.

  Jag också nyfiken hur det går med jobb och balansen efter utmaning. Är själv tillbakagång och har jobbat halvtid i snart två månader och känner att jag ev ska testa 75% framöver. Har läst inlägg från dig och även Elna som jag hittade till via din blogg och uppskattar verkligen de inläggen. Även om jag också förstår att det är privat och att kanske inte vill skriva om det hela tiden.

  Hade gott!

  • Hej! Tack så mycket 🙂
   Det är en svår balans att komma tillbaka och hålla sig på en bra nivå. Det är nog den största utmaningen känner jag. Just nu har jag ett rejält bakslag igen och tagit hjälp av företagshälsovården för att komma på fötter igen.
   Det är fint att de inläggen uppskattas. jag har inte skrivit så mycket om det, mest för att jag har svårt att skriva överhuvudtaget nu på sista tiden. Det är lite som att orden försvinner ifrån mig. Men du gav mig lust att skriva ett inlägg om just det här. Tack!

   Hoppas det går för dig och att du jobbar upp dig i en bra takt som passar dig! Även man inte tror det emellanåt så kommer man ut på andra sidan till slut. Ta hand om dig <3

   • Hej!
    Förstår precis! Tänkte svara här i flera veckor också men orken att formulera sig har inte infunnit sig.

    Kämpa på! Fast lagom. Skitsvårt. Men hurra för fysiskt aktivitet och när orken och lusten finns för andra aktiviteter som återhämtar och gör en glad!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: