Happymorningride #57 – tveklöst veckans bästa

05.15.
klockan ringer i hallen och jag studsar bokstavligen upp. För en gångs skull ska tilläggas. Väcker Hasse. Drar ur ena pannlampebatteriet från eluttaget och får på mig lagom varma cykelkläder. 3 plusgrader ute. Frågar Hasse om min lampa sitter kvar på cykeln vilket den gör.

05.50
Baxar in två cyklar i hissen och försöker få plats med den stora ryggsäcken. Tänder lampan på styret och vi trampar ned till Scandic City. Benen känns lite extra pigga och starka. Tänker att det behövs för att slira omkring på ÖSK. Där det alltid är blött.

05.55
Möter upp ett stort gäng nyvakna cyklister och lämnar in våra väskor i bagagetutrymmet. Frågar lite försiktigt om det är någon som inte alls vill ta mtb-banan men alla är på. Några vill korta av rundan och jag bestämmer att vi cyklar upp gemensamt och delar på oss vid bommen.

06.00
Likt ett pärlband rullar vi 16 cyklister i lugnt tempo genom centrala stan och viker av mot ÖSK-området. Jag tar spets och håller medvetet ned tempot så att ingen behöver köra sig slut redan de första kilometerna. Min lampa slocknar på styret. Jag lackar ur och gnäller över att lampor från den stora sportkedjan är kassa. Alltid något måndagsexemplar och jag har kastat kvittot. Försöker skaka liv i den. Kommer sedan på att jag glömt att ladda den. Drar en lättnads suck att den på hjälmen är stark och har fulladdat batteri.

06.15 -07:10
Vi bestämmer att vänta in varandra efter första bron. Jag får ta täten med Cecilia Thomasson på rulle. Hon ville inte ta täten, skulle köra lite lugnt. Benen är fortfarande pigga och jag tycker att det går ruskigt fort. Lite för fort i enbart skenet av hjälmlampan. Stigen blir lite för mörk i bland. Tänker att det är förvånatsvärt torrt och däcken biter bra.

Vi väntar in varandra och jag pustar ut. Pulsen är hög och jag vet att den brantaste backen kommer tätt följt av nästa jobbiga stigning. Jag försöker att inte ta täten och benen säger stopp och belägg. Men jag trampar och kämpar mot mjölksyran som gör mig illamående. Snart vila på bron. Är jag snabb dit får jag vila längre. Det som är min strategi varje fredag. Ett sätt att överleva trots att det blir så mycket jobbigare.

Gruppen delas och jag får ta täten igen och kör så det svider i ben och lungor. Jag blickar bakåt i en utförslöpa och ser ett pärlband av pannlampor. Ett mäktig syn. Vid nästa bro tar Cecilia täten och vi viskar på skämt att vi ska göra ett KOM-försök. Jag säger hurtigt att jag tänker ta hennes rulle för en bra tid. Det går åt skogen redan i utförslöpan när jag fegbromsar och får sedan jaga hela vägen ned till sista bron. Tveklöst den roligaste körningen på mycket länge. Skär kurvorna snyggt och tar in lite för att sedan tappa någon meter. Lamporna fladdrar i mörkret och jag tjoar av glädje. Längtar frukost och våfflor.

Vi rullar ned till frukosten. Trötta och nöjda och överaskande rena. Banan var torr för en gångs skull.

07.15
Tömmer Scandics frukostbuffé och huttrar lite i blöta cykelkläder. Delar en våffla med Hasse. Frukostens höjdpunkt, våfflan alltså. Dricker ett par koppar kaffe och känner mig trött och nöjd i kroppen. Pratat lite om turen, om annat väsentligt och vårt bort är tveklöst det som skrattas mest kring.

07.55
Byter om till torr jacka och får ta det blöta pannbandet innan jag cyklar de 2.5 km till jobbet. Utan tvekan den jobbigaste biten med kall kropp och trötta ben.

08.05
Stämplar in, laddar upp passet till Strava och tar en snabb dusch innan jag tar i tu med dagens jobb. En titt på stravatiderna som inte gav några personliga rekord den här gången men väl fina tider med tanke på nyvakna ben och höstform. Slänger i väg en Instagram bild och känner mig nöjd att jag faktiskt tar mig upp i stort sett varje fredag och får veckans roligaste cykling. På sitt hemskt jobbiga sätt. Börjar redan längta till nästa fredag.

Starka Hanna!
Starka Hanna!

Processed with Snapseed.

3

3 Comments

    • Ok, lite men stor frukost, roliga människor och känslan efteråt är värt det. Även om det i bland är svårt att komma ur sängen 😉

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: