Hur det blev med Fat Viking?

I helgen gick ju Fat Viking av stapeln. ”Hemmavarianten” som jag tänkte köra. Jag hade lagt upp en plan. Hittat en rutt att cykla och var pepp på att få göra det. Men allt rår man inte på och planera för. Som att det skulle bli riktigt kallt hela helgen och strax innan kommit enorma mängder med snö. Dessutom har de flesta skoterburna turisterna åkt hem. Det blev helt enkelt allra sämsta förutsättningarna för att gneomföra loppet.

Jag har känsliga luftrör och ansträngningsastma och har sedan julhelgen åkt skidor utan min airtrim. Kylan har tagit hårt. Likaså fryser jag lätt om fötterna och händerna och att cykla i mer än 5 timmar i sträng kyla tycker jag inte är ett klokt val för min del. Visst hade jag kunnat dela upp sträckan under helgen så som man fick göra men jag hade velat köra det i ett svep i stället för ett par pass. Det skulle inte blivit samma utmaning.

Så jag hoppade över det. I stället åkte jag kortare skidpass och testade skoterlederna i söndags. Då var jag glad att jag faktiskt inte körde för det hade varit oerhört jobbigt. Mjukt, svårcyklat och tungt.

Det är aldrig roligt att inte genomföra det som man planerat att göra men jag tänker att det kommer fler tillfällen till att utmana sig! Och utmaningar har jag lätt att hitta. Har ett par i tankarna…

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: