I dag var vackerhösten över

Nu har de flesta löven ramlat av och allt är massor av nyanser av brunt. Det är skitigt och slirigt på stigarna och det kommer nog inte torka upp innan snön lägger sig. Är det dessutom grått och mulet i dag blir det nästan ledsamt ute på något sätt. Eller så var det bara mitt lite låga humör som gjorde världen en smula gråare i dag. Långt i från den färgsprakande tillvaron som varit en längre tid nu. Det går fort när hösten lägger sig för att vila och vänta på snön. 

Vi vaknade sent och åt frukost länge. Jag hade inte sovit så bra. Många tankar som snurrade. Gnuggade gruset ur ögonen och drack några koppar kaffe för mycket innan vi bestämde oss för att cykla en stund. Få lite frisk luft och förhoppningsvis bli lite piggare och jag lite gladare. 

Vinterskor för att inte bli blöt och kall om fötterna. Skidvantar för att inte frysa och pannband under hjälmen. Shorts som stod emot väta och en cykel som hade behövts tvättas för längesedan. En liten plan att prova för oss nya stigar runt Lillsjön och Spikbodarna. 

Det var sega ben. Så där sega de ska vara den här tiden på året. Inget sprätt i dem som i går. Det gjorde inte så mycket för jag hade ändå inte orkat köra fort i dag. Inte längre stunder i alla fall. Tänkte några gånger att det var längesedan som jag blåste ur kroppen och hur otroligt jobbigt det är att göra det. Hur har jag orkat? 

Vi hittade till Oljohansbodarna i dag

Vi snurrade och letade strava-segement och jag saknade flyt på hala rötter. Glömde bort att höstblöta broar är hala och låg mer på stigen än satt på cykeln. När vi kände oss klara med Spikbodarna gjorde vi en kort sväng till Torvalla och hittade en av de där stigarna jag lagt in i cykeldatorn. Den ultimata flykten från Torvalla urskog. En stig helt i min smak. En stig som jag kommer att åka flera gånger till. Tight, klurig, rotig och bitvis med mycket flow. Jag kunde ana vem som lagt till den i Strava. Vi letade lite nytt i samma område och hittade något som kan bli en stig. Vi rullade hem blöta och skitiga och tog av oss ytterkläder i trapphuset. Bar ut skitiga cyklar på balkongen och jag tänkte att jag tvättar cykel i morgon. Blev inte piggare men på lite bättre humör. 

En del dagar får vara så här. Lite molokna och tysta. Bruna och gråa. Det blev för många intryck och för lite tid för mig själv under slutet av veckan. Ensamtid som jag behöver mycket av i perioder. 

0

4 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: