I går katastrof i dag en bra känsla

I går fick jag en hårdhänt påminnelse om att jag i bland behöver lite mer återhämtning än jag tror och att försöka träna med en kropp och huvud som har haft höga stressnivåer inte är en bra ide. Jag har haft det lite kämpigt ett tag nu och kroppen svarar med att signalera förkylningskänslor, dålig sömn och en låg tröskel av tålamod när motgångarna kommer.

Jag har gått hem lite tidigare på eftermiddagarna den här veckan och i går tänkte jag skejta en stund efter jobbet. Varva ned och fylla på med lite bra energi inför helgen. Jag hade en plan att ta mig upp till Torråsen och sedan tillbaka till jobbet. Det blev inte alls som jag tänkt. Det blev pannkaka. De första kilometerna går lätt utför och då kändes allt bra. När det planade ut fanns det ingen kraft i min kropp. Föret var mjukt och sugande och jag kände att jag inte skulle orka hela rundan över Torråsen. Jag var osäker om jag ens skulle orka ta mig tillbaka till bilen.

Jag hade ont i magen, var matt i benen och andningen kändes tung. Med pannben och en längtan efter både middag och en varm dusch tog jag mig till bilen. Jag åkte hem och förstod att det var kroppens sätt att säga till mig att bara ta det lugnt. Jag gjorde inte så mycket mer i går kväll och tog en lång sovmorgon i dag. Åt våfflor med Cissi, stickade och lyssnade på nördiga poddar i väntan på att Sofie skulle komma.

Vi hade tidigare i veckan bestämt att vi skulle staka en sväng i Spikbodarna och jag var lite osäker hur det skulle kännas i dag. Men känslan var en helt annan i dag. Det var en bra känsla trots mjukt och lika sugande före som i går. Jag kände mig stark nästan hela rundan och vi höll ett skönt prattempo.

Det är så här oförutägbart som min träning har blivit efter utmattningen. Jag kan ha perioder där allt flyter på och för att sedan inte alls fungera. När tar stopp och kroppen inte alls vill ha hög puls. Det är bara att acceptera och vara ödmjuk och lyssna. Försöka att hitta en bra balans, hushålla med energin och påminna mig om att det vänder. I bland bara på en dag.

5

One Comment

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: