I måndags bubblade det av cykling!

Någon kanske minns hur det var när man var barn och var ute och cyklade med kompisarna. Det fanns ingen större plan för cyklingen utan den var en lek. Man cyklade lite varstans och försökte kanske cykla lite snabbare än kompisen, hängde en stund på cykeln och pratade. Cyklade vidare och glömde helt bort att man skulle hem en viss tid och fick lite bråttom när det började mörkna.

Sån känsla får jag i bland även nu när jag är vuxen. Skillnaden är att jag får vara uppe hur sent jag vill på kvällen, även tills det blir lite för mörkt och kanske lite för sent en vanlig vardagskväll. Den här känslan är extra härlig när den kommer på våren. När det bubblar av cykelglädje i kroppen och varje liten meter stig är rolig. När det inte är några som helst konstigheter att cykla långt för 1-2 minuters cykling utför. Det är värt på det på ett helt annat sätt än lite längre fram under sommaren när jag är bortskämd med milstals av fin cykling.

En sån här kväll blev det i måndags när vi i cykelklubbens endurogäng möttes upp utomhus för att cykla tillsammans. Filippa hade förslagit i gruppchatten ett pass utomhus i ställe. Det blev ett rungande ja.

Under vintern har vi kört styrketräning på STC inne i stan på måndagar. Robin Persson har lagt upp bra och tuffa pass som gett mig bra träning. De här måndagarna har också gett mig ännu fler härliga cykelbekantskaper.

Planen för måndagskvällen var lös och enkel – bara komma i gång och ha kul. Och kul blev det. Vi tog några åk i en allt mer upptinad led iLadängen, hoppade lite i trappor på vägen mot Öneberget och loopade leden där tills klockan började bli mycket. Vi tog ett sista åk medan det kylde på när solen gick ned. Tillsammans med Robin tog jag den sista jobbiga cyklingen upp till Ladängen och min bil. Vi kunde båda konstatera att det hade varit ett bra förslag att vara ute och att det här skulle vi göra om.

När jag åkte hem, frusen och kall med sätesvärmaren på kände jag mig glad och nöjd. Jag hade kört bra och känt mig stark uppför. En helt annan känsla än jag haft de senaste vårarna. Jag är på väg tillbaka på riktigt nu!

8

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: