I sommar vill jag

Jag har ingen sommarsemester i år. I stället har jag höstsemester. Jag har tänkt på det i många år. Att det skulle vara fint att få vara ledig i september när det går från sensommar till höst. Framförallt fint att få vara i stugan lite mer under tiden. Se hur fjället ändrar färg och luften blir klarare och krispigare och vintern kommer allt närmare. Men det har inte varit så lätt att ta semester så sent med tanke på att det ska passa in med vikarier och övriga enheten. Och så har jag ärligt tvekat lite. Fastnat i det där att göra som man alltid ska och inte gå lite utanför ramen. Men så fanns bara valet med tidig semester, redan före midsommar om jag vill ta ut fem veckor. Jag drog en chansning och frågade om det var möjligt och det visade sig vara det. Jag var lite tveksam efteråt. Så sent. Inte så mycket ledigt med Hasse och framförallt långt till välbehövlig semester.

Men så tänkte jag att det är en gång av alla år jag har haft och kommer att ha semester. Jag kommer att få hösten som jag så gärna velat förut och ha semester när alla andra jobbar igen. I september är bikepark:arna fortfarande öppna och höstcykling till fjälls är det finaste jag vet. Och då ha en hel ledig månad till det. Dessutom så är det faktiskt så att jag troligtvis kommer att ha lediga fredagar även efter juli och det öppnar upp för att kunna göra saker under sommaren ändå. Dessutom är kvällarna långa.

Så i sommar vill jag:

Göra mer av det som gör mig glad på cykeln. Jag har lagt tanken att träna strukturerat åt sidan. Vill jag köra intervaller tills jag ser stjärnor gör jag det. Vill jag bara åka runt med fika i ryggsäcken ska jag göra det. I stället ska jag träna på att bli tekniskt bättre och träna på sånt so jag tycker är lite läskigt. Som gaphopp och vanliga hopp. Och så ska jag dra cykel uppför fjäll och åka utför. Så mycket att jag blir skakis i armarna och trött i benen.

Få många tältnätter. Med vänner och vem vet. Kanske vågar jag tälta ensam framåt hösten? Det är något jag skulle vilja men inte vågar. Men innan hösten vill jag vara ute lika mycket som jag var i sommars och har varit under året. Vill göra kortare turer över helger och sova ute. På fjället eller i många av de naturreservat som jag gjort en lista över att besöka. Vi har planer på Helvetesbrännan med Sandra och Robin och så göra om vår otroligt fina midsommartur. Då tältade vi på Sonfjället och på Storhognaplatån.

Sandra och Robin tittar ut mot Sododalen i SOnfjällsmassivet.

Vill jag kunna springa igen. Lite längre än de där 2 km jag börjar med. Jag vill springa på fjället. Helst en liten regnig kväll när i början av juli när Ljungpiparna är som mest aktiva. Det är något vemodigt vackert och tryggt med deras sång.
Jag vill också springa fina skogsstigar i Böle som jag gjorde under den virtuella tävlingen Böle upp och ned och som bilden nedan är i från. Som jag längtar och håller alla tummar jag har att det ska fungera den här gången. Det är något med löpningen som jag inte får från cyklingen. Det lite som med längdskidåkningen. Friheten och känslan av att hela kroppen jobbar.

I sommar vill jag köra mycket bikepark. Jag vill utmana mig lite mer i Järvsö och kanske våga mig på den svarta Kristin i år. Jag vill hoppa lite mer i Barbros enkla hopp och köra Itzy Bitzy ännu tryggare och mer mer fart. Jag vill hänga ännu mer i Lofsdalen. Parken som jag gillar så mycket. Blir trött och adrenalinstinn efter många snabba körningar i Skogsleden och sätta Venons alla velodromer. Jag vill testa Åre som jag aldrig varit till. Skulle vilja besöka Isaberg och Flottsbro och varför inte Gesunda? Framförallt vill jag ha mycket tid i fullfacehjälm!

Jag vill upptäcka ännu fler ställen att cykla på. Nya stigar, nya platser och skriva om dem. Dela dem med er. Jag vill ställa cykel på taket och bada i skogstjärn innan jag kryper in i tältet. Trött och full av intryck efter en dag ute på cykeln. Jag vill äta middag på gasköket och hänga upp blöta cykelkläder. Om de där platserna är långt borta eller nästan hemmavid gör inget. Huvudsaken att jag får upptäcka något nytt. Och att hitta nya ställen nästan hemma och göra en övernattning är underskattat. Det blir näräventyr!

Och så vill jag bara ha tid att bara vara. Att ligga på en fjällhed och titta efter motiv att fota. Eller att ta en promenad på stigarna i skogen här hemma i stan eller i stugan. Sitta ute och dricka förmiddagskaffe. Få de där tidiga mornarna ute som jag har haft så många av redan. Lite om dem kan ni läsa på min nystartade fotosida! (Länk finns även uppe i menyn) Jag tror de där tidiga mornarna, kaffet utomhus och promenaderna blir extra viktiga när ledigheten ligger långt fram i tiden.

Och så till sist vill jag cykla med Elna i sommar. Så som vi gjorde i somras. Våga mer tillsammans och köra oss trötta och glada. Det är något jag ser framemot. För det ska vi. Hoppas jag!

Vad vill du göra i sommar? Berätta!

6

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: