Jobbpendlingen med det lilla extra

När vi flyttade från centrala stan ut till Torvalla by såg jag framför mig hur jag skulle pendla till jobbet över skogen. På de stigar som jag brukar cykla och som jag tycker om. Under vintern när jag pendlat längs med gångvägar och kämpat med morgontrötthet, kyla och snömodd såg jag framför mig hur fint det skulle vara att få cykla stig en varm sommarmorgon. Inte behöva dra på tung jobbrygga full av kläder. Inte heller behöva ha lager på lager på mig och känna hur tungt det går med dubbdäck.

Men när sommaren verkligen kom tappade jag lite av den goda pendlingsvanan jag haft under vintern. De där en eller två dagarna när jag brukade ta bilen för att handla blev snabbt fyra dagar i bland. Jag hittade ursäkter som att jag inte skulle hinna i tid (jag har flextid), att jag inte packat med allt i väskan (kan packa på kvällen) väskan skulle bli för tung och så vidare. Bara onödiga ursäkter. Det är lättare sagt än gjort att pendla har jag upptäckt.

Däremot är viss trötthet en giltig ursäkt och lite extra trött och sliten har jag varit när jag gått upp till full tjänstgöring och sedan fått backa för att gå upp igen. Jag har fått prioritera och valt att ha energi och ork över på eftermiddagen och till träning. Nu när jag känner att mina resurser är större och jag inte kraschar på samma sätt när jag kommer hem kan jag lägga in pendlingen igen och orka träna.

I morse när det var lite svalare och jag såg framemot att få cykla stig till jobbet. Jag hade tagit mig upp lite senare än tänkt men tänkte att det inte gjorde så mycket om jag inte var tidig till jobbet. Jag packade lätt och kom i väg vid tjugo i sju. Skogen var fuktig efter gårdagens regnskur och myggen vakna. Håller man bara fart hinner de inte sticka en. Värre när man stannar.

Det blev en fin tur men lite morgontrötta ben. Jag tog några guldkorn till stigar, tog mig igenom ängar i full blom och en och annan brännässla. Genade sedan över Lillänge köpcentrum och asfaltstranporten till jobbet. Stämplade in svettig och nöjd med morgonens pendling. Det är ju så skönt efteråt, både för kroppen och för det faktum att jag sparat både lite pengar och miljö på att cykla. I dag lite extra nöjd över att jobbpendlingen innehöll det där lilla extra!

3

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: