Julis längtanslista

Jag lyssnar på podden Bortom ekorrhjulet av Katta aka Bucketlife och Sara Rönne. En podd som väcker många tankar och känns som att läsa en riktigt bra feel good-bok. I det senaste avsnittet som jag lyssande på pratade de om att skriva ned en längtanslista. Som en bucketlist ungefär. Det snurrade i gång mina tankar och de där små sommarögonblicken jag längtar efter under vintern blev plötsligt väldigt påtagliga.

Jag gjorde en längtanslista för Juli i huvudet efteråt. Om ögonblick och saker jag vill fylla veckorna med innan jag går på semester. För det är lätt att låta veckorna innan ledighet bara passera i väntan på den och väntan på att tillbringa lite mer tid i stugan. Några av längtanslistans punkter skriver jag ned här!

I juli vill jag känna hur solen värmer på kvällen och vattnet är svalkar mer än det kyler. Få simma eller paddla mot solen och sedan värma sig lite med handduk över axlarna på solvarma stenar nere vid vattnet. Som omslagsbilden, där min dotter paddlar sup i solen och våra skratt klingade över sjön.

Jag längtar efter ögonblicket när regndimman lättar över Storsjön och jag tassar ut i träskor och andas. Andas frisk efterregn-luft och jag hör hur fåglarna kvittrar när regnet lagt sig. Juli brukar vara varm och jag brukar längta efter just det här då.

Jag längtar också efter en ljummen kväll på balkongen med en kopp te. Sitta i pallsoffan vi har byggt och se hur stilla Storsjön ligger. Inte göra något mer än att titta. Jag vill få många kvällar på balkongen och lika många mornar där med frukost innan jobbet.

Jag vill få fler kaffemornar med min vän Sandra innan vi båda går på semester. Börja dagen tidigt med livsviktiga samtal, kokkkaffe och kamera och kikare bredvid oss. Så har vi gjort under våren och ju varmare det blivit desto längre har vi suttit.

Jag vill känna pirret och euroforin över att åkt en stig eller en led på berget riktigt fort och bra. Känna att jag klarat något som jag tycker är lite klurigt. Tagit mod att övervinna rädslan och förvandlat den till cykelglädje. Och sedan längre fram tänka tillbaka på att det just där och då var ett sånt där sommarögonblick på berget jag kommer minnas länge.

Juli ska också fyllas med att besöka sommarcafeér. Det om något ger sommarkänsla och också en känsla av semester även om det inte är det just nu. Hara Ångbåtsbrygga är en stor favorit, likaså Hamncafeét i Hoverberg.

Jag längtar efter att få fylla juli med fågelspaning. Att få ta med kameran ut i skogen en sen kväll och lyssna efter ugglor. Så som jag gjort under juni. Då små ungar och nu i juli större ungar. Få smyga fram och känna doften av skog, höra fåglar och suset i träden. Kanske kanske få syn på ett av de finare fåglarna jag vet!

Vad skulle du lägga på din längtanslista? Berätta!

13

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: