Kompressionsshorts från Rehband

Jag har fått möjligheten att prova ett par korta kompressionsshorts av Rehband från butiken Sportsmart. För ett tag sedan recensereade både Katja och Henrik Berg ett par tights från samma märke. De hade valt långa och deras sammanfattning var positiv. Bra tänkte jag och tog chansen att få prova ett par korta. Rehband är ju erkänt bra på olika skydd för sporter och därför var jag lite extra nyfiken på deras träningskläder.

Jag gillar kompressionsplagg och har använt ett par långa i ett par år när jag springer och som återhämtning efter tuffare pass för benen. Kompresssionsstrumpor använder jag flitigt och de fungerar även som stödstrumpor på jobbet. Jag vet inte om jag blir snabbare i dem som tillverkaren ofta säger. Vet inte heller om min blodcirkulation förbättrats. Men jag känner att benen är mindre svullna efter en dag på jobbet och vaderna inte blir lika trötta efter ett pass i kompressionsstrumpor. Upplever att musklerna hålls på plats och inte studsar lika mycket som i ett par vanliga tights och träningsvärken är lite mindre. Placebo eller inte, det törs jag inte svara på.

Min löpargarderob är ju inte så stor och omfattande och just korta shorts har jag bara ett par av. Jag är ju snål lagd och väljer oftast kläder som går att använda till annat än just vad de primärt är tänkt till. Lång cykeltröja till skidor, skidtights över cykelbyxor på våren osv. Ett par korta kompressionstights tänker jag fungerar lika bra att köra stakmaskin inomhus i under vintern.

Enligt beskrivningen fårn Rehband.

Ge extra stöd åt dina ljumskar och lår med ett par kompressionsshorts. Shortsen förbättrar återhämtningen och reducerar träningsvärken efter ett stenhårt pass i löpspåret. Perfekta att använda under kyligare dagar för att minska risken för onödiga skador.

Låter bra. Nu har jag dock inte kört stenhårt men provat tightsen på ett par löparrundor och även gått runt med dem hemma. Då enbart för att de var så sköna.

Det lite mindre smickrande med tighta shorts på grövre cykelben.

Passformen då? Oavsett vilket märke eller modell av kompressionstights är det viktigt att mäta sig så utgå inte utifrån vad du brukar ha för storlek på träningskläder. Rätt mått är viktigt för at få rätt kompression helt enkelt. Utgå från den måtttabell som finns. Jag med mina lite breda höfter beställde ett par i medium. Kompressionsplagg ser små ut men du kommer i dem.

Shortsen satt bra i midja och över höfterna men klämde åt lite runt benen. Lite grövre cykelben kanske inte lämpar sig i slimmade löparkläder? Nu var det dock inget som störde under aktivetet mer än rent utseendemässigt. Något som både Katja och Henrik önskade sig var bredare resår i midjan. Jag tyckte dock att resåren i de här korta shortsen var lagom bred och skavde inte. Shortsen kändes också lagom långa i midjan.  Utseendemässigt inget speciellt vilket jag gillar. Svarta med tryck på sidan. Tyget så pass tjockt att det inte blottar färg på trosorna.

Jag gillade den lite bredare mudden i midjan. Inget som skavde eller som halkade ned.

Under aktivetet då? Något som jag uppelvt från mina långa kompressionstigths av ett annat märke är det irriterande fenomenet att de glider ned lite i midjan. Får springa och hasa upp de i emellanåt. De här shortsen satt på plats under passen och kändes inte. Vilket är ett bra betyg. Träningskläder ska bara finnas där helt enkelt.
Följsamma och inte allt för varma och transporterade bort fukt bra. Nu sprang jag förvisso inte i högsommarvärme under mina turer och kan tänka mig att de kan bli lite väl varma då.

På plussidan

 • Bekväm lite bredare mudd som håller shortsen på plats.
 • De känns inte under träning vilket är ett bra betyg.
 • Ett tyg som inte är genomskinligt.

På minussidan

 • Trots nogrann mätning  och perfekt passform upptill satt shortsen åt vid benslutet. Inget som gjorde ont men stör rent visuellt.
 • Den lilla nyckelficka som sitter på insidan av shortsen ger mig skav. Jag föredrar nyckelficka utanpå vid ryggslutet.

Jag kommer att använda de här flitigt. Kanske hinner jag med någon längre runda utomhus i höst annars får de tjänstgöra inomhus i stakmaskin och på längre pass framåt vårkanten nästa år!

0

4 Comments

 1. låtet som ett par bra byxor!
  Jag har bara provat 2xu kompression långa tights, men de har blivit sparsamt använda då jag tycker de sitter för hårt i midjan, gillar mer bredare. 🙂

  • Faktiskt bra! Mina 2XU har också smal linning. Köpte ett par åt dottern i julklapp och där var mudden mycket bredare! Uppdaterade sedan jag köpte mina med andra ord.

 2. Fattar inte att de jämt ska göra så tighta resårband! Är ju liksom aldrig snyggt på folks med kroppsfettmängden > 0 dvs. 90 % av befolkningen…

  • haha, inte jag heller. Lite så där kan det ju bli på mina bibs också. Hasse har samma storlek i sina shorts och jag kan nästan sätta ett par hundringar på att de inte skapar fluff nere vid mina ben..fast herrar har ju generellt större ben?!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: