Korridorsgympa – en ny fredagstradition

korridorsgympa

Av hänsyn till mina kollegor får en tom korridor agera bild för inlägget. Det är inte alla som vill vara med på bild. Sånt respekteras självklart. 

Vår arbetsgrupp har utökats med många nya kollegor och vi försöker höja gemenskapen. I höstas arrangerade jag och en kollega en friskvårdseftermiddag som blev uppskattad. Vi skickade bollen vidare till två andra kollegor som kommer att arrangera nästa eftermiddag om ett par veckor. I torsdags halkade jag in som arrangör av en afterwork. Från att tagit på mig uppgiften att ordna en spellista stod jag slutligen som DJ och bjöd på show tillsammans med två andra. En afterwork av det bättre slaget.

En annan stående punkt från och med i fredags är korridorsgympa. Idén kläckte Karolina efter att vi fredagen innan tävlat i jägarvila och planka i vår korridor med övriga kollegor som publik. Vi har som jag skrivit om tidigare pausgympa via datorn ett par gånger om dagen. Alla gör den inte och träna tillsammans är alltid lite roligare.

Idén om korridorsgympa blev en snackis och lyftes på vår arbetsplatsträff. Vi spikade fredagar vid kvart över ett. Frivilligt deltagande såklart och ville man bara titta på skulle det vara okej. Jag blev lite nervös över det hela när grejen växte till stora proportioner. Jag skulle dessutom snickra i hop ett upplägg som skulle passa alla. Från ung till lite äldre, för bråkande knän och svaga ryggar. En ganska stor utmaning.

Kvart över ett stod chefen och vår metodhandledare redo utanför dörren. Jag bytte till gympaskor och kopplade upp telefonen till en bärbar högtalare som vi använde på afterworken kvällen innan. Kollegorna kom ut ur sina rum och vi var nästan alla på enheten som fyllde korridoren och med stor entusiasm hoppade, gjorde benböj och peppade varandra till ett gammalt spinningpass jag i all hast hittat bland mina spellistor.

En stor värme spred sig i bröstet på mig. Över det stora intresset och hur alla verkligen gick inf ör uppgiften. Där och då kände jag hur jag saknade min spinningintsruerande. Kände att det här var ett fullgott alternativt.

15 minuter sedan blev korridoren tom igen och det var som ingenting hade hänt. När jag hämtade kaffe på den andra enheten möttes jag av nyfikna frågor om vad vi alldeles nytt gjort. Någon hade varit rädd att obehöriga hade kommit in. Vem vet, korridorsgympan kanske sprider sig till andra delar av tavelbäcken?

Korridorsgympans upplägg; 4 varv med vila mellan varje cirkel

  • 6 upphopp alternativt för dem som inte ville hoppa, nudda golv med händerna och sträcka upp mot taket.
  • 10 benböj
  • 10 stycken ”arm mot knä”
  • 6 rulla/sträcka på axlarna
  • 10 stycken mountainclimber, på fötter, på knä eller benböj för dem inte kan gå ned på golvet.

Upplägget tänker jag behålla. Det fungerade jättebra. Nya fredagstraditionen är skapad och jag tror att det är ett riktigt bra sätt att införa lite motion och rörelse i ett annars stillasittande jobb. Lika mycket är det ett sätt att skapa en gemenskap.

3

3 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: