Ledbygge, fika och berget, en veckas bilder

Det är lite för sent egentligen för mig att sitta uppe. Men jag är inte särskilt trött. Det var jag inte heller i morse när jag sett framemot en lång sovmorgon och vakande pigg alldeles för tidigt. Jag har haft en välbehövlig hemmadag, vila, städning, en sväng för att köpa kaffekoppar och ta en fika. Det har behövts för veckan som gått har varit intensiv. Full fart och jag hann inte skriva klart de där blogginläggen jag påbörjat under veckan. De kommer sen och i stället gör jag en sammanfattning av hur några av veckans dagar sett ut , via mobilbilderna i kamerarullen.

Jag är riktigt lycklig över att ha tillgång till en slang på gården och kunna tvätta cykel utomhus. Inte behöva bära smutsiga cyklar in i badrummet och spola av dom. Nu är det smidigt. Jag spolar av cykeln när jag kommer hem men kanske inte tvättar ordentligt så ofta som jag borde. Men i måndags fick båda cyklarna en rejäl tvätt och blänkte fint solen mot väggen. Det är tillfredställande att ha rena fina cyklar och bra att noggrant gå igenom dom med jämna mellanrum. Lättare att upptäcka eventuella skador och kolla över slitage. Men som sagt, jag borde nog göra det lite oftare….

I onsdags blev det fincykling tillsammans med både Cissi och Sandra. Jag och Hasse mötte upp dem här hemma och tog sedan de fina stigarna ovanför oss. Cyklade via Mumindalen till Odensala sportfält. Lite över en timmes lugn cykling med mycket surr! Det är så roligt att Sandra är i gång igen och lika roligt att Cissi har hittat tillbaka till cyklingen. Hon har till och med hängt med mig på berget för nån vecka sedan.

I torsdags åkte jag ut till Böle och mötte upp en gäng för att bygga leder inför Enduro-SM. Tanken var att jag skulle hänga med redan i tisdags med fick förhinder. Att få chans att hjälpa till och lära sig saker samtidigt är roligt. Det är häftigt hur en led växer fram med ganska enkla redskap och tillvägagångssätt. Vi hackade bort rötter och slätade ut en av endurospåren på hygget. Det kommer att bli riktigt bra. Calles, leden jag nötte hela förra sommaren har fått en roligare och flowigare avstickare inför Enduro-SM.

I fredags klev jag upp tidigt och rullade in till stan för att möta upp Happymorninggänget. Vi hade redan under torsdagskvällen pratat om att det skulle vara roligt att köra den nya leden. Jag hade världens sämsta morgon och brände ärligt talat mitt krut redan på Vallsundsbron. Jag hade försökt att hålla rygg på de som låg först och insåg att tempot var högt för ett par slitna och trötta ben. Visste faktiskt inte om jag skulle klara att ta mig upp på hygget. Det gjorde jag trots allt men sladdade allra sist. Men klättringen var ändå värt sitt slit när jag fick köra den nya leden vi fixat med kvällen innan. Konstaterade att den kommer att bli utslagsgivande.

Jag åt rejält med frukost, cyklade hem, tog en tupplur, åt lunch och åkte sen upp på berget. Ett nytt bakdäck gjorde det lite tryggare och jag letade både känsla och fart utan resultat. En onödigt vurpa som resulterade i en ond tå och stukat självförtroende. Jag är sällan särskilt arg längre men då satt jag som ett tjurigt barn på leden och skrek svordomar som ekade mellan träden. Plåstrade om mitt ego med finfika uppe vid Frösötornet och åkte sedan hem lagom tills regent kom.

I går lördag har Martin bjudit in till klassisk happycykling på lika klassisk mark. Frösö lång med kaffestopp och risk för misärväder utlovades. Jag var väldigt tveksam till att mina ben skulle klara av en sån lång tur som Frösö lång är. Men jag ville så gärna cykla i gäng och få köra vanligt hederlig stigcykling. Även om det var slitsamt emellanåt orkade jag hela vägen runt. Det blev så fint som det brukade förr, lagom tempo på väg, lite fart på stig i bland och härligt fikahäng. Jag tog en kass fikabild. Det utlovade misärvädret fick vi inte.

Det kom sedan när jag och Hasse fikade i Namn och gick på gårdsloppis. Då rullade ett dygns regn in över sjön medan vi satt ute med god kaka och kaffe.

Och nu söndag nån timme till. Jag tillåter mig själv att räkna ned till semester nu. 8 arbetsdagar är det kvar och sedan väntar 6 lediga veckor. Veckor som är rätt oplanerade vilket är skönt. Men först ska jag försöka hålla skärpan uppe de sista dagarna och försöka att inte dra i gång så stora projekt.

4

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: